Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kurucusu olduğu örgüt araştırdı, ABD’nin en nüfuzlu Evanjelist misyonerlerinden Ravi Zacharias hakkındaki cinsel istismar suçlamaları kanıtlandı

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) geçen yıl mayıs ayında ölen Evanjelist misyoner Ravi Zacharias hakkında açılan taciz soruşturmasında, cinsel istismarın varlığına yönelik birçok delile ulaşıldı.

Kurucusu olduğu küresel Evanjelik örgütünün 11 Şubat Perşembe günü yayınladığı rapora göre, mayıs ayında ölen Ravi Zacharias’ın, “cinsel içerikli mesajlaşma, istenmeyen dokunma, manevi taciz ve tecavüz” suçlarına karıştığı ortaya çıktı.

Ravi Zacharias Uluslararası Misyonerler Örgütü (RZIM), Zacharias ile ilgili soruşturma başlatılması için bir hukuk firmasıyla anlaştı. Hukuk firması, suçlara ilişkin iddia ve kanıtları derlediği bir rapor hazırladı. Ekim ayından beri süren soruşturmada, Zacharias hakkındaki suçlamalarla ilgili önemli kanıtlar bulundu. RZIM, hazırlanan raporu internet sitesi üzerinden yayınladı ve tacize uğrayanlardan özür diledi. Zacharias, ölmeden önce hakkındaki suçlamaları ısrarla inkâr ediyordu.

Zacharias 74 yaşında kanserden öldüğünde, ABD’deki en saygın Evanjelistler’den biriydi. Hatta eski ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Atlanta’daki anma töreninde Zacharias’ı, “Bir inanç adamı, hakikatle başa çıkabilen nadir kişilerden birisiydi” diyerek tanımlamıştı.

Pence – Zacharias

Soruşturma, Zacharias’ın uyguladığı cinsel istismarla ilgili yeni ve çarpıcı detayları ortaya çıkarsa da Evanjelist lider hakkında son yıllarda ortaya atılmış başka taciz iddiaları da vardı. 2017 yılında Zacharias, evli bir kadının kendisine cinsel içerikli mesajlar gönderdiği iddiasıyla Kanadalı bir çifte dava açmıştı.

Christianity Today dergisi, ölümünün ardından misyoner Zacharias ile ilgili dikkat çekici taciz iddiaları ortaya attı. İddiaya göre Zacharias, ortağı olduğu spa merkezinde çalışan masörleri taciz etti. İlk başta iddiaları reddeden RZIM, aralık ayında başlattığı soruşturmaların sonucunda Zacharias’a yönelik cinsel istismar suçlamalarının doğru olduğunu kabul etti.

RZIM’in Kanada Sözcüsü Daniel Gilman örgütün, “Hz. İsa ile ilgili çekinceleri seve seve yanıtlayacağını ancak Ravi Zacharias hakkındaki soruları yanıtlamayacağını” söyledi.

Kaynak: The New York Times

Derleyen: Hande Sena Kandemir

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.