Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul Zeytinburnu’nda evlerinde ölü bulunan Demir çiftinin yaşadığı Çırpıcı Mahallesi’nin muhtarı konuştu: “Maddi sıkıntıları olduğunu duyuyorduk, zaten burada günde en az 40-50 kişi muhtarlığa gelerek maddi yardım istiyor”

İstanbul’un Zeytinburnu ilçesinde yaşayan Elvan Demir (24) ve  Enver Demir çifti (25) yaşadıkları evde ölü bulundu. Mahalle sakinleri bir  buçuk yaşında çocukları olan çiftin intihar ettiğini söyledi. 

Haber: Ufuk Çeri & Ali Macit

İstanbul Zeytinburnu’nda yaşayan Elvan ve Enver Demir çifti, önceki gece (11 Şubat) ikamet ettikleri adreste ölü bulundu. Çift memleketleri Batman’da toprağa verildi. 

Enver ve Elvan Demir

Demir çiftinin komşuları: “Gece hiç bir ses duymadık”

Medyascope‘a konuşan apartman sakinleri, çiftin evlerinde ölü bulunduğu gece, şüpheli bir ses duymadıklarını, yalnızca Elvan Demir’in ablasının ev sahibinden aldığı anahtarla çiftin yaşadığı dairenin kapısını açtığında ses duyduklarını söyledi.

Elvan ve Enver çiftinin apartmana yaklaşık bir buçuk yıl önce taşındığını belirten apartman sakinleri, “Şu ana kadar hiç kavga gürültülerini duymadık. Kendi halinde insanlardı” dedi.

“Önce kızımızı öldürdü”

Elvan Demir’in ailesinin, Batman’da polisten aldıkları bilgiye göre, Enver Demir, Elvan Demir’i öldürdükten sonra intihar etti.

Zeytinburnu Çırpıcı Mahallesi Muhtar Yardımcısı Musa Avcı, “Bir buçuk yıl önce muhtarlığa gelerek ev tutmak istediklerini söylediler. Ben de bitişik binada bulunan çatı katını tutmaları için yardımcı oldum” diye konuştu.  

“Demir çifti, maddi sıkıntı yaşıyordu”

Kendisinin olayı sabah öğrendiğini belirten Avcı, “Akşam ablasına gitmişler. Ablasında tartışma olmuş ve çocuklarını ablasına bırakarak çıkmışlar. Kendi evlerine gelmişler. Gece yarısı bağırışlar duydum. Mahallede kavga var diye balkona  çıktım. Sabah komşulardan öğrendiğim kadarıyla intihar etmişler. Maddi durumları yoktu. Enver bazen iş bulup çalışıyordu, bazen işsizdi. Piyasaya da borcu olduğunu öğrendim” dedi. 

“Birçok insan maddi sıkıntıları nedeniyle muhtarlığa geliyor”

Demir çiftinin, kendi halinde insanlar olduğunu söyleyen Avcı, “İyi insandı. Ailesi de iyiydi. Yolda görünce konuşurlardı, selamlaşırdık. Kimseye karşı kötülükleri yoktu. Çok üzüldüm” diye konuştu.  

Mahallede yaşayanların ekonomik durumlarının genel olarak iyi olmadığını belirten Avcı, günde en az 40-50 kişinin muhtarlığa gelerek ekonomik yardıma ihtiyaçları olduğunu söylediğini anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.