Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2019’da açılan İzmir-İstanbul otoyolunda kar mağduriyeti: “Yol 20 saat kapalı kaldı, şehirlerarası otobüsler erzak yardımı yaptı”

Türkiye’yi etkisi altına alan kar yağışı, pek çok ilde etkisini göstermeye devam ediyor. Şehirlerarası otoyollarda, tuzlama ve kar küreme araçları yolların açık kalması için çabalarken 2019 yılında açılan İzmir – İstanbul otoyolu kapandı. İstanbul’dan Manisa’ya gitmek isteyen bazı vatandaşlar yaklaşık 20 saat yolda mahsur kaldı. Medyascope’tan Hazar Dost, mağduriyet yaşayan vatandaşlar, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ve İzmir-İstanbul Otoyol İşletmesi’nden yetkililerle konuştu.

Manisa’nın Akhisar ilçesine gitmek üzere otobüsle Bursa’dan yola çıktıklarını anlatan ve ismini vermek istemeyen bir kişi, gece saat 04.00’te Balıkesir’in Susurluk ilçesine geldiklerini, burada yolun kapalı olduğuna dair anonslar yapıldığını belirterek, ‘’Emniyete ve Karayolları’na haber vermeden yola çıkmamamız yönünde anonslar yapıldı. Ardından saat 06.30’a kadar burada bekledik’’ dedi. Bekledikleri sırada yoldaki trafiğin arttığını belirten mağdur yolcu, ‘’Yolun durumunu görünce, geri dönmek için kuzenlerimi aradım. Beni almak için geldiler. Otobandan gitmeyi tercih ettik fakat 8-10 kilometre kadar araç kuyruğu olduğunu gördük’’ diye konuştu.  

Mağduriyet yaşayan vatandaş, yolda yüzlerce araç olduğunu belirtirken ısınmak için aracını sürekli çalıştırdığını, bu nedenle mazotun bitme noktasına geldiğini söyledi: “Emniyet şeridi de kapalıydı. Emniyetin erzak yardımı yaptığını duyduk, aradık saatler sonra erzak bize ulaştı.” 

Mağdur vatandaş, yaklaşık 20 saat yolda kaldıklarını belirtirken ‘’Gece 12 sularında Akhisar’daki evime girebildim. Bu 20 saat, Susurluk-Akhisar arasında geçti. Paralı yolda böyle bir mağduriyet yaşanmış olması inanılmaz’’ dedi.

Aynı güzergâhta mağduriyet yaşayan başka bir vatandaş ise sabah 10.30’dan akşam 17.30’a kadar yolda kaldıklarını anlatarak, ‘’Yüzlerce insan mağdur oldu. Konu münferit bir hadise, herkes çaresizdi. Yapılabilecek pek bir şey yoktu ki’’ diye konuştu. Mağdur vatandaş, şehirlerarası otobüslerin, yolda kalan vatandaşlara erzak yardımı yaptığını da belirtti.

İzmir-İstanbul otoyolunda yaşananları sosyal medya hesabından duyuran CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Medyascope’a şöyle konuştu: “Milyonlarca lira verilerek yapılmış bir yolda bu durum yaşanamaz. Üstelik bu ilk değil, daha önce 24-25 Ocak’ta da aynı manzaralar yaşandı.’’ 

Medyascope, İzmir – İstanbul Otoyol İşletmesi’nden yetkilileri de arayarak yaşanan mağduriyetin nedenini sordu. Yetkililer, yolun açık olduğunu belirtirken ‘’Tuzlama ve kar küreme araçlarımız çalıştığı saatlerde yollarda ara ara trafik yaşanabiliyor. Fakat büyük bir trafikten söz edemeyiz’’ dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.