Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ahmet Davutoğlu, gazeteci Murat Yetkin’e konuştu: “İki operasyon türü karıştırıldı, bedelini 13 şehit ödedi”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Gara operasyonu ve Türkiye’nin siyasi gündemine ilişkin gazeteci Murat Yetkin’in sorularını yanıtladı. Yetkin’in Yetkin Report’ta aktardığına göre, Davutoğlu, PKK’nın rehin tuttuğu 13 Türkiye vatandaşını öldürdüğü Gara operasyonunda hükümetin ciddi hatalar yaptığını söyleyerek Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “Önceden söylenmez” eleştirisini yöneltti.

Murat Yetkin’in aktardığına göre, Davutoğlu, Gara’da iki operasyon türünün birbirine karıştırıldığını, bedelini 13 vatandaşın ödediğini söyledi.

Erdoğan’ın Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden kendisini aradığı zaman açacağı ilk konunun, ABD’nin “eğer” şartlı kınaması olması gerektiğini söyleyen Davutoğlu, aksi halde bunun da Trump’ın “aptal olma” mektubu gibi karşılıksız kalacağını söyledi.

Erdoğan’ın 13 kişinin ölümü nedeniyle doğrudan Biden’ı hedef almasının, kendisini aramaya zorlamak amacını taşıdığını öne süren Davutoğlu, ABD ile ilişkileri “çok kırılgan” olarak tanımladı.

Davutoğlu ayrıca, kahvehaneler, lokantalar kapalıyken Erdoğan’ın kongrelerdeki kalabalıklarla övünmesini de sert dille eleştirerek “Türkiye’de toplantı özgürlüğü olan tek yer AK Parti kongreleri kaldı” dedi.

Murat Yetkin’in Ahmet Davutoğlu ile söyleşisinin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.