Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Erdoğan’ın İletişim Başkanlığı’nca dahi sansürlenen sözleri

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘taki yazısında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 17 Şubat’ta düzenlenen AKP Ankara İl Kongresi’nde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan “yüzsüz, terbiyesiz herif” sözlerine İletişim Başkanlığı tarafından, Cumhurbaşkanlığı sitesinde yer verilmediğini yazdı.

Yetkin, Erdoğan’ın koronavirüs salgınıyla ilgili yeni önlemlerin açıklanmasının beklendiği Ankara il kongresinde ilk olarak, Gara operasyonunda hayatını kaybeden 13 asker üzerinden CHP ve diğer muhalefet partisi liderlerine yüklendiğini vurguladı.

Gara operasyonu hakkında iktidar ve muhalefet partileri arasındaki tartışmalara değinen Yetkin, iktidar partisi tarafından yapılacağı duyurulan reformların yerini yeni anayasa tartışmalarının aldığını belirtti:

“Bütün bunlar yaşanırken Erdoğan’ın kasım ayında sözünü ettiği hukuk ve ekonomi reformları henüz kamuoyuna duyurulmadı. Onun yerini, yeni anayasa tartışması aldı. Ama o konuda önce Erdoğan ve Bahçeli’nin ‘laiklik’ ve ‘resmî dil Türkçe’ konularında anlaşmaları gerekiyor. (…) Erdoğan dış politikadaki değişiklikleri AK Parti’yi yeniden kurgulayarak, fabrika ayarlarını resmen değiştirerek karşılamak istiyor. Asabiyeti biraz da mart sonunda yapmaya sabırsızlandığı kongreye dek, il kongrelerini muhalefete karşı hamasetle iyice bileyerek kendi istediği değişiklikleri yapma arzusundan kaynaklanıyor. Ancak burada doz kaçıyor. Vatandaşa örnek olması beklenen Cumhurbaşkanın hamaseti hakarete varınca kendi iletişim ekibi bile Erdoğan’ın sözlerini sansürleme ihtiyacı duyuyor. Hoş bir tablo değil bu.”

Yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.