Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

YÖK uçak bakım mühendisliği mezunlarının unvanı hakkında tekrar görüş verecek, öğrenciler bilirkişinin İTÜ olmasını istemiyor

Uçak bakım mühendisliği bölümü mezunlarına 2013 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi’nin (İTÜ) bilirkişi olarak verdiği “eleman” unvanının, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından tekrar görüşülmesine karar verildi.

YÖK Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı’nda yapılacak görüşme sonrası, Türkiye’de uçak elektrik elektronik programı, havacılık elektrik ve elektroniği programı, uçak gövde – motor programları mezunlarına verilen “eleman” unvanının değiştirilmesi bekleniyor. 

Havacılık ve uçak elektroniği bölümü mezunları ise verilecek kararda bilirkişinin yine İTÜ olması konusunda endişeli. Medyascope’a konuşan mezunlar, “YÖK’ün görüş istediği bölüm bizim bölümümüz ve zaten dört yıl okuduk. Tarafsız bilirkişiler zaten bölümümüzün mühendislik formatına uygun olduğunu kabul etmişti. İTÜ taraflı davranıp mühendis unvanı almamamız için bizi iki yıllık gibi gösterdi” diye konuştu. 

Ne olmuştu?

Uçak bakım mühendisliği bölümü öğrencilerinin 2012 yılında yaptığı unvan başvurusuna İTÜ, 2013 yılında “eleman” olarak görüş bildirmiş, bu görüş nedeniyle, dört yıllık üniversite okuyan öğrenciler, iki yıllık bölüm mezunu kabul edilmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler