Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çıplak aramanın mevzuatta ve uygulamadaki yeri üzerine avukat Yağmur Kavak ile söyleşi: “Çıplak arama şikayeti istenirse beş yıl sonra da yapılır, işkence suçlarında zamanaşımı yoktur”

Çıplak arama konusundaki şikayetler, Boğaziçi direnişi sonrası yapılan operasyonlarda çok fazla karşımıza çıktı. Anayasanın 17. maddesi ve İnsan Hakları Avrupa Sözleşmesi’nin (İHAS) 3. maddesince, çıplak aramanın Türkiye’deki pratiklerdeki gibi yasal ya da anayasal dayanağı bulunmuyor. Medyascope özel yayınına konuk olan avukat Yağmur Kavak konuyla ilgili, “Türk Ceza Kanunu çok açık: İşkence suçlarında zamanaşımı yoktur. O yüzden kişiler isterse bir yıl isterse beş yıl sonra şikayette bulunabilir. Zaman bakımından problemle suç duyurusunun reddedileceği sözkonusu değil” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.