Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ücretsiz izne çıkarılan Migros depo işçileri İzmit’te kasa kilitleme eylemi yaptı: “İki çocuğum üniversitede, 1.400 lira ile geçimimizi mi sağlayayım, kitaplarını mı alayım?”

Migros depo işçilerinin eylemleri sürüyor. Kocaeli Vali Yardımcısı ile görüşen işçiler, taleplerine dikkat çekmek için İzmit Migros’ta kasa kilitleme eylemi yaptı. 

Migros’un Kocaeli Şekerpınar’daki deposunda çalışırken sendikalı oldukları gerekçesiyle ücretsiz izne çıkarılan Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-SEN) üyesi işçilerin eylemleri 45 gündür sürüyor.

Eylemdeki Migros depo işçilerini Kocaeli Valisi Seddar Yavuz görüşmek için valiliğe çağırdı. İşçiler, aralarından seçtikleri temsilcilerle İzmit’te bulunan valilik binasına geldi. Ancak görüşmeye Vali Seddar Yavuz değil, Vali Yardımcısı Suat Yıldız katıldı. 

Görüşme sonrasında işçi heyetinde yer alanlar Medyascope‘a konuştu.  Davet üzerine görüşmeye geldiklerini belirten Sevim Göneş, “Neden direndiğimizi, sıkıntılarımızı bir kez de valiliğe anlattık. Olumlu bir sonuç yok. İşveren ile de görüşme yapılacağı söylendi. Sonuç alana kadar biz eylemlerimize devam edeceğiz” dedi. 

Heyette yer alan Ümit Güler de ”45 gündür eylemlerimize devam ediyoruz. Taleplerimizi ilettik. Taleplerimiz: İşe iade edilmemiz, ücretsiz izin uygulamasının kaldırılması ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi. Bir kez de vali yardımcısına durumu anlattık” diye konuştu.  

İşçiler taleplerine dikkat çekmek için İzmit’teki bir Migros mğazasında kasa kilitleme eylemi yaptı. 

DGD-SEN üyesi Migros depo çalışanları, Şekerpınar’daki depo önünde sürdürdükleri eylemlerini burasıyla sınırlı tutmuyor. Daha önce İstanbul Caddebostan, Ataşehir ve Kurtköy Viaport AVM’de bulunan Migros mağazalarında eylem yapan işçiler dün (18 Şubat) de İzmit’teki bir Migros mağazasında kasayı kilitledi.   

Mağazadan aldıkları ürünleri kasadan geçirdikten sonra almaktan vazgeçen Migros depo çalışanları, marketin işleyişini yavaşlattı.

“Çalışıyor olsaydım ürünleri alırdım”

Kasa önünde konuşma yapan bir işçi, “Aldıklarım evimin ihtiyacı fakat Migros ücretsiz izne çıkardığı için bunları alacak param yok. Çalışıyor olsaydım ürünleri alırdım. Üç aydır evime alışveriş yapamıyorum” dedi. 

Marketten sloganlarla ayrılan eylemci işçiler, kapı önünde kısa bir süre daha eylemlerine devam etti. İşçiler, vatandaşları Migros’u boykot etmeye çağırdı. 

“Artık dayanamıyorum”

Migros depo işçilerinden üç çocuk annesi Fatma Yiğit (45), Medyascope’a konuştu.  İki buçuk yıldır Migros Şekerpınar deposunda çalışan Yiğit, “Eşim trafik kazası yaptığı için çalışamıyor. Bütün yük omuzlarıma bindi. Evde tek çalışan benim. Üç çocuğum da okuyor. İkisi üniversitede. Biri tıp, biri bilgisayar mühendisliği okuyor. Küçük olan da üniversiteye hazırlanıyor. Bizi 1400 liraya mahkum ettiler. Üç çocuğun geçimini mi sağlayacağım, kitaplarını mı alacağım? Geceleri uyuyamıyorum. Artık dayanamıyorum, psikolojim bozuluyor” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.