Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Euroleague’de 25. hafta: Play-off yarışı kızışıyor, Fenerbahçe Beko ilk dörde doğru yol alıyor

Avrupa basketbolunun kulüp düzeyindeki bir numaralı organizasyonu Türk Hava Yolları (THY) EuroLeague‘de heyecan, 25. hafta maçlarıyla devam etti. Türkiye temsilcileri Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko’nun mücadele ettiği THY EuroLeague’in 25. haftasında 18 Şubat ve 19 Şubat günleri sekiz karşılaşma yapıldı. Anadolu Efes, Yunanistan’ın Olympiakos takımını ağırlarken son dönemdeki galibiyet serisi ile gözleri üzerine çeviren Fenerbahçe Beko, Almanya temsilcisi ALBA Berlin’i konuk etti. 

Son dokuz haftasına girilen ligde, ilk sekiz hedefleri olan takımlar arasındaki yarış ısınmaya başladı. Fenerbahçe Beko, aldığı üst üste 10 galibiyet ile sezonun en uzun serisini yakaladı ve ilk dörde göz kırpmaya başladı. Anadolu Efes de aldığı galibiyet ile ilk sekiz yarışındaki yerini sağlamlaştırdı.

Anadolu Efes 76 – 53 Olympiakos

Ligde sekinci sırada yer alan ve bir maç eksiği bulunan Anadolu Efes, Yunanistan temsilcisi Olympiakos’u 18 Şubat Perşembe günü İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda ağırladı. Maça kötü başlayan ve ilk çeyrekte 15 sayı geride olan Anadolu Efes, ikinci periyotta ritmine kavuştu. İlk devreyi dokuz sayı önde kapatan Efes, rüzgarı da arkasına aldı ve üçüncü çeyrekte farkı 20 sayıya kadar çıkardı. Son çeyrekte de üstünlüğünü sürdüren Efes, 15 sayı geriden gelerek maçı 23 sayı fark ile kazandı. Olympiakos bu sonuçla 25’inci maçında 11’inci mağlubiyetini aldı ve play-off hedeflerini zora soktu. Maç eksiği ile yoluna devam eden Efes ise 14’üncü kez kazandı ve hem play-off hem de Final-Four hedeflerini korumaya devam etti. 

Fenerbahçe Beko 89 – 84 ALBA Berlin

Üst üste dokuz maçlık galibiyet serisi ile gözleri üzerine çeviren ve altıncı sırada bulunan Fenerbahçe Beko yerini kaybetmedi. Dün akşam (19 Şubat), ALBA Berlin’i İstanbul Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda konuk eden temsilcimiz, Almanya ekibini 89-84 mağlup etmeyi başardı. EuroLeague’de üst üste 10. maçını kazanan Fenerbahçe Beko toplam 15 galibiyete ulaştı ve play-off’lar için büyük bir avantaj sağladı. Oynadığı oyun ile keyif veren Fenerbahçe Beko’da maçın yıldızı Nando De Colo oldu. Maç sonunda verdiği enerji ile takımının kazanmasını sağlayan Dyshawn Pierre de taraftarların beğenisini topladı. 

Valencia 89 – 78 Real Madrid

İki İspanyol ekibinin karşılaştığı mücadeleyi Valencia, takım halinde çok üstün oynayarak, kazanmayı bildi. Sam van-Rossom’un 16 sayı ve sekiz asist ile oynadığı maçta, ligin dördüncü sırasındaki Real Madrid’in oyunlarına çözüm buldu ve maçı farklı kazandı. Play-off’lar için altın değerinde bir maç kazanan Valencia, 25’inci maçında 13’üncü galibiyetini aldı ve ilk sekiz ile arasındaki farkı bir galibiyete indirdi. 10’uncu yenilgisini alan Real Madrid ise ilk dörtteki koltuğunu kaybetme riskiyle karşı karşıya kaldı.

Barcelona 86 – 62 Zalgiris

EuroLeague lideri Barcelona, Litvanya ekibi Zalgiris’in dengesini savunmasıyla bozdu. İlk çeyrekte 24 sayı yedikten sonra toparlanan İspanyol ekibi, maçı yaptığı sıkı savunma ile kazanmasını bildi. Barcelona, aldığı 18’inci galibiyet ile liderlik koltuğundaki yerini sağlamlaştırırken Zalgiris ise 11’inci yenilgisini aldı ve dokuzuncu sıraya geriledi. Barcelona’da Corry Higgins ve Pierre Oriola 19’ar sayıyla yıldızlaşırken Zalgiris’te çift hanelere çıkan oyuncu olmadı. 

Haftanın diğer sonuçları şöyle:

ASVEL 87 – 79 Bayern Münih

Kızılyıldız 75 – 76 Zenit

AX Armani Exchange Milan 87 – 68 Maccabi Playtika 

Khimki 67 – 89 Baskonia

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.