Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: ABD’yle F-35 programına dönmek için lobi şirketi mi tuttuk?

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta yayımladığı yazısında, Türkiye’nin, aynı zamanda ortak üreticisi olduğu F-35 savaş uçağı projesine yeniden dahil edilmesi için bir lobi şirketiyle anlaştığının ortaya çıkmasına ve Türkiye-ABD ilişkilerini bekleyen sorunlara değindi.

“Yabancı lobi faaliyetler üzerine yayın yapan www.foreignlobby.com adlı internet sitesinde 18 Şubat’ta yer alan habere göre, Savunma Sanayii Teknolojileri AŞ (SSTEK), Amerikan lobi şirketi Arnold and Porter ile 1 Şubat’tan geçerli olmak üzere altı aylığına 750 bin dolarlık bir sözleşme imzaladı. Haberde sözleşmenin ‘stratejik danışmanlık’ ve ‘ABD’deki ticari taraflara erişebilme’ konularını kapsadığı yazıldı […] Altı aylık lobi faaliyeti karşılığında 750 bin dolar (5 milyon 250 bin lira) bu tür anlaşmalarda çok yüksek bir miktar sayılmıyor. Ancak önemli olan miktardan çok, Türkiye’nin S-400 alımına dek asli ortak olduğu projeden tamamıyla kopmamak için lobi şirketlerine başvurması” diyen Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.