Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye F-35 programına lobi şirketleri vasıtasıyla dönebilir mi? – Abdullah Akyüz ile söyleşi

Ankara, Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi satın aldığı için Trump yönetimi döneminde çıkarıldığı Müşterek Taarruz Uçağı F-35 programına, Biden döneminde geri dönebilmenin yollarını arıyor. Bu amaçla Türkiye adına lobi faaliyeti yürütmesi için ABD’nin en büyük hukuk firmalarından Arnold&Porter ile anlaşma yapıldığı ortaya çıktı. Ankara, bu firmaya altı aylık danışmanlık ve lobi hizmeti için 750 bin dolar ödeyecek. Ancak, 13 yıl boyunca Vaşington’da TÜSİAD Temsilciliği yapmış olan Abdullah Akyüz, bu yöntemle sonuç almanın olası görünmediğini söylüyor. Nedenini yayınımızı izleyerek öğrenebilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.