Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kafe, bar ve restoran işletmecileri: “Geçinme mücadelesini geçtik, artık hayatta kalmaya çalışıyoruz”

Ankara’daki işletmeciler tarafından kurulan Kafe – Bar – Restoran Çalışanları ve İşletmecileri Dayanışma Platformu’nun (Kabare) üyeleri Medyascope’a konuştu. İşletmelerinin aylardır kapalı olmasına ve destek alamayışlarına dikkat çekmek için her pazartesi ve her cuma 18.30’dan 19.00’a kadar yarım saat ışıklarını açarak, alkışlı eyleme devam eden Kabare üyeleri, yaşadıkları sıkıntıları şu sözlerle anlattı: “Hayatımızı sürdürme mücadelesini geçtik, artık hayatta kalmaya çalışıyoruz.” 

Salgın nedeniyle dükkanlarını açamayan ve giderlerini karşılayamadıkları için zor durumda kalan birçok esnaf iflas etti ya da çalışanlarını işten çıkardı. Yaşananlara dikkat çekmek için bir araya gelen işletme sahipleri ve çalışanlar eylemlerine devam ediyor. Ankara’da işletme sahibi olan Tezcan Tan, Burhan Çoban ve Ümit Yaşar, yaşadıkları sıkıntıları ve Kabare platformunu Medyascope’a anlattı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler