Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erkek şiddeti devam ediyor – Hanife Yenisu boşanma aşamasında olduğu Erol Yenisu tarafından, uzaklaştırma kararı olmasına rağmen katledildi

İstanbul Pendik’te yaşayan Hanife Yenisu, boşanma aşamasında olduğu Erol Yenisu tarafından, iddiaya göre dün (22 Şubat) saat 10.00 sularında başına demir bir cisimle vurularak katledildi. Erol Yenisu, Yenişehir Polis Merkezi’ne giderek teslim oldu. Hanife Yenisu’nun cansız bedeni otopsi için Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı.

İstanbul’un Pendik ilçesine bağlı Çamlık Mahallesi’nde yaşayan Hanife Yenisu, iddiaya göre 1995 yılında evlendiği Erol Yenisu tarafından katledildi. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nda danışman olarak çalışan  Erol Yenisu, Hanife Yenisu’yu öldürdükten sonra Yenişehir Polis Merkezi’ne giderek teslim oldu. İhbar üzerine olay yerine giden polis ekipleri incelemelerde bulunurken, Hanife Yenisu’nun cansız bedeni otopsi için Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı.

Hanife Yenisu’nun, şiddetli geçimsizlik nedeniyle 25 Ekim 2019 tarihinde Erol Yenisu’ya boşanma davası açtığı ve mahkemenin kısa bir süre önce Erol Yenisu için uzaklaştırma kararı verdiği öğrenildi.

Hanife Yenisu’nun evli olduğu erkek tarafından katledildiğini sosyal medya hesabından duyuran Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, “Boşanma aşamasında olduğu erkek tarafından öldürüldü. Fail daha sonra polis karakoluna giderek teslim oldu” dedi.

Mor Dayanışma ise şu paylaşımı yaptı: “Dün kadın cinayetlerinin erkek şiddetinin engellenmesi için eylem yaparken İstanbul’da Erol Yenisu boşanma aşamasında olduğu Hanife Yenisu’yu başına vurduğu bir cisimle katletti.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.