Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turu heyecanı kaldığı yerden devam ediyor

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu eşleşmeleri, bugün (23 Şubat) oynanacak karşılaşmalar ile kaldığı yerden devam edecek. İspanya Ligi’nin lideri Atletico Madrid, İngiltere’nin güçlü ekiplerinden Chelsea ile kozlarını paylaşacak. Gecenin diğer maçında son Şampiyonlar Ligi şampiyonu Bayern Münih, deplasmanda İtalya temsilcisi Lazio’ya konuk olacak. Yarın (24 Şubat) ise Atalanta – Real Madrid ve Borussia Mönchengladbach – Manchester City eşleşmelerinin ilk maçları oynanacak.

Luis Suarez

Atletico Madrid ile Chelsea, kozlarını Romanya’da paylaşacak

İspanya Ligi’nde liderliğini sürdüren Atletico Madrid, son haftalarda formda olan İngiltere ekibi Chelsea’yi İspanya’daki salgın kısıtlamaları nedeniyle Romanya’nın başkenti Bükreş’te bulunan Arena Naționala’da (Ulusal Arena) ağırlayacak. Mücadele, Türkiye saati ile 23.00’te başlayacak. Şampiyonlar Ligi’nde Bayern Münih, RB Salzburg ve Lokomotiv Moskova ekipleri ile A Grubu’nda mücadele eden Atletico Madrid, grubunu Bayern Münih’in ardından ikinci sırada tamamlamıştı. Şampiyonlar Ligi’nde E grubunda Sevilla, Krasnodar ve Rennes ile karşılaşan İngiltere temsilcisi Chelsea ise grubunu 14 puan ile zirvede bitirerek son 16 turuna yükselmişti. Diego Simeone yönetiminde iç sahada çıktığı Şampiyonlar Ligi eleme turu maçlarının hiçbirini kaybetmeyen Atletico Madrid’de sakatlıkları bulunan Kieran Trippier, Hector Herrera, Jose Gimenez, Yannick Carrasco ve Sime Vrsaljko, Chelsea’ye karşı forma giyemeyecek. Şampiyonlar Ligi gruplarında çıktığı üç deplasman maçını da kazanan Chelsea ise tek eksik Brezilyalı stoper Thiago Silva.

Lazio, son şampiyonu ağırlayacak

İtalya temsilcisi Lazio, son Şampiyonlar Ligi şampiyonu Bayern Münih’i Roma Olimpiyat Stadı’da ağırlayacak. Tarihlerinde ilk kez karşılaşacak iki ekibin mücadelesi, Türkiye saati ile 23.00’te başlayacak.

Şampiyonlar Ligi F Grubu’nda Borussia Dortmund, Club Brugge ve Zenit ile mücadele eden Lazio, grubunu Borussia Dortmund’un ardından 10 puan ile ikinci sırada tamamlayarak son 16 turuna yükselmişti. Şampiyonlar Ligi kupasını üç kez müzesine götürme başarısı gösteren Bayern Münih ise A Grubu’nu, Atletico Madrid, RB Salzburg ve Lokomotiv Moskova’nın önünde 16 puan ile birinci sırada tamamlamıştı.

Şampiyonlar Ligi’nde Almanya temsilcilerine rakip olduğu altı maçın sadece birini kaybeden Lazio’da Ștefan Radu ve Luiz Felipe, sakatlıkları nedeniyle Bayern Münih’e karşı oynayamayacak. Geçen sezondan bu yana Şampiyonlar Ligi’nde çıktığı 17 maçın 16’sını kazanan Bayern Münih’te ise sakat oyuncular Corentin Tolisso, Serge Gnabry, Douglas Costa, Alexander Nubel ve Tanguy Nianzou, İtalya’ya götürülmedi. Almanya temsilcisinde bu sakatlıklara ek olarak Pavard ve Müller, koronavirüs tedavileri yüzünden mücadelede forma giyemeyecek.

Zinedine Zidane

Sakatlıklar ile boğuşan Real Madrid, İtalya deplasmanında

Şampiyonlar Ligi’nde geçen sezon çeyrek final oynayan İtalya temsilcisi Atalanta, bu kupayı 13 kez müzesine götüren İspanya temsilcisi Real Madrid’i Bergamo kentindeki Gewiss Stadyumu’nda ağırlayacak. Mücadele, 24 Şubat tarihinde Türkiye saati ile 23.00’te başlayacak.

Atalanta, Şampiyonlar Ligi’nde Liverpool, Ajax ve Midtjylland ile mücadele etmiş ve grubunu Liverpool’un ardından 11 puan ile ikinci sırada tamamlamıştı. İspanya temsilcisi Real Madrid ise B grubunu Borussia Mönchengladbach, Shaktar Donetsk ve Inter’in önünde 10 puan ile zirvede bitirmişti. 

Şampiyonlar Ligi’nde boy gösterdiği ilk iki sezonda da gruptan çıkan Atalanta’da, Hans Hateboer sakatlığı nedeniyle sahada yer alamayacak. Real Madrid’in başında çıktığı 13 Şampiyonlar Ligi eleme turunun 12’sinde yoluna devam etmeyi başaran Zinedine Zidane’ın ise başı sakatlıklar ile dertte. İspanya temsilcisi; Eder Militao, Sergio Ramos, Marcelo, Carvajal, Odriozola, Valverde, Eden Hazard ve Karim Benzema’yı sakatlıkları sebebiyle İtalya’ya götürmedi.

Manchester City, sürprize izin vermek istemiyor

Almanya temsilcisi Borussia Mönchengladbach, İngiltere Ligi’nin lideri Manchester City’yi eşleşmenin ilk ayağında Borussia-Park’ta konuk edecek. Karşılaşma, 24 Şubat tarihinde Türkiye saati ile 23.00’te başlayacak.

Şampiyonlar Ligi B Grubu’nda Real Madrid, Shaktar Donetsk ve Inter ile mücadele eden Borussia Mönchengladbach, grubunu sekiz puan ile ikinci sırada tamamlamıştı. Premier Lig’i domine eden Manchester City ise C Grubu’nda Porto, Olympiakos ve Marsilya’nın önünde 16 puan toplayarak birinci olmuştu. Şampiyon Kulüpler Kupası ve Şampiyonlar Ligi tarihi göz önüne alındığında 43 yıl aradan sonra eleme turlarında mücadele edecek olan Almanya temsilcisinde, Mamadou Doucoure sakatlığı nedeniyle Manchester City karşısında sahada olmayacak. Gruplarda sadece bir gol yiyen Manchester City’de ise Nathan Ake, sakat olması sebebiyle Borussia-Park deplasmanında forma giyemeyecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.