Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turu ilk karşılaşmaları sona erdi: Manchester City, rahat kazandı

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu eşleşmelerinin ilk ayağı, dün gece (24 Şubat) oynanan karşılaşmalar ile sona erdi. İngiltere Ligi’nin formda ekibi Manchester City, Borussia Mönchengladbach deplasmanından 2-0’lık galibiyet ile döndü. Mücadelenin henüz 17. dakikasında 10 kişi kalan Atalanta ise İspanya’nın güçlü ekibi Real Madrid’e 1-0’lık skor ile mağlup oldu.

City’de gecenin golcüleri: Bernardo Silva ve Gabriel Jesus

Manchester City, Almanya’dan zaferle döndü

Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında Borussia Mönchengladh, Borussia-Park’ta İngiltere Ligi’ni domine eden Manchester City’yi ağırladı. Düşük tempoda başlayan mücadelede City, oyunu kontrol eden taraf oldu ve dakikalar 29’u gösterdiğinde Bernardo Silva‘nın kafa vuruşu ile öne geçti. Silva, Şampiyonlar Ligi’ndeki 13 maçlık suskunluğunu bu gol ile bozdu. İngiltere temsilcisi, skoru 1-0’a getirdikten sonra oyunu Borussia Mönchengladbach sahasına yıktı fakat ilk yarının kalan bölümünde aradığı ikinci golü bulamadı.

Karşılaşmadaki ilk şutunu 63. dakikada çekebilen Almanya temsilcisi, Manchester City’nin ikinci yarıdaki baskısına daha fazla dayanamadı ve 65. dakikada Gabriel Jesus‘un golü ile maçta 2-0 geriye düştü. İkinci golü bulduktan sonra oyunu pas yaparak soğutan Manchester City, karşılaşmanın geri kalanında skoru korumayı başardı ve eşleşmenin ilk ayağını 2-0’lık skor ile kazanarak çeyrek finalin kapısını araladı.

Lucas Vazquez ve Ferland Mendy

Atalanta, son dakikalarda yıkıldı

Gecenin diğer maçında İtalya temsilcisi Atalanta, Gewiss Stadyumu’nda Şampiyonlar Ligi tarihinin en başarılı kulübü olan Real Madrid’i konuk etti. Mücadeleye hızlı başlayan İspanya temsilcisi, aradığı golü bulamadı ama bu tempo, Atalanta’nın henüz 17. dakikada 10 kişi kalmasına neden oldu. Real Madrid hücumunda savunmanın arkasına sarkan Ferland Mendy, ceza sahasına girmek üzereyken Remo Freuler’in müdahelesi ile yerde kaldı. Karşılaşmanın hakemi Tobias Stieler, Freuler’e direkt kırmızı kart gösterdi. İspanya temsilcisi, ilk yarının geri kalan bölümünde 10 kişi oynayan rakibine karşı ataklarını hızlandırdı fakat skor üretemeyince soyunma odasına 0-0’lık eşitlik ile gitmek zorunda kaldı.

Real Madrid, karşılaşmanın ikinci yarısında da oyunu Atalanta’nın yarı sahasında oynadı. İtalya temsilcisi ise 10 kişi mücadele etmesine rağmen Real Madrid’in önemli pozisyonlara girmesini engelledi ama maçın bitmesine üç dakika kala Ferland Mendy’nin harika golünü önleyemedi. Real Madrid, 87. dakikada attığı bu gol ile İtalya deplasmanından avantajı kaparak döndü.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.