Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Albayrak Medya’da “hilafet” başlığı krizi: Derin Tarih dergisinin internet sitesinden 17’nci sayı kaldırıldı, Medyascope’a konuşan dağıtım şirketi “Stoklarda kalmadığı için satışı yok” dedi

Derin Tarih Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Armağan’ın, derginin ‘’Hilafet’’ başlıklı 17’nci özel sayısı nedeniyle görevden alındığı ve derginin toplatıldığı iddia edildi. İddialara, Derin Tarih dergisinden ve Mustafa Armağan’dan yanıt gelmezken Medyascope’tan Hazar Dost’a konuşan dağıtım şirketi yetkilileri, ‘’Hilafet’’ başlıklı derginin stoklarda kalmadığı için satışta olmadığını söyledi.

Albayrak Medya Grubu bünyesinde, “Tüm bildikleriniz tarih olacak” sloganı ile 2012’nin Nisan ayında yayın hayatına başlayan Derin Tarih dergisinin Ocak 2021’de çıkan ve derginin 17’nci özel sayısı olan ‘’Hilafet’’i, Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Armağan’ın yönetimden habersiz yayımladığı ve yönetimin bu durumdan rahatsız olduğu için Armağan’ı görevden aldığı iddia edildi. 

Derin Tarih’in internet sitesinde bulunan ‘’Özel sayılarımız’’ bölümünde ise derginin daha önce çıkardığı tüm özel sayılar satışa açık durumdayken, 17’nci sayı satışta değil. Medyascope’tan Hazar Dost, dağıtımcı şirketle konuşarak derginin toplatıldığı iddiasını sordu. Şirket yetkilileri, ‘’Derin Tarih, abonesi olan bir dergi ve ‘Hilafet’ başlıklı sayısı şu an stoklarımızda yok, satış yapamıyoruz’’ dedi. Derginin diğer sayıları ise sitesi üzerinden temin edilebiliyor. 

Derin Tarih dergis’nin yönetimi ise aramalarımıza cevap vermezken çalışanlar, ‘’Mustafa Armağan istifa etseydi bize bilgi verirlerdi çünkü genelde insanları bilgilendiren ekip biz oluyoruz’’ diye konuştu. 

Albayrak Medya’da çıkan ilk ‘’Hilafet’’ başlıklı yayın değil

Albayrak Medya Grubu’na bağlı olan Gerçek Hayat dergisinin 27 Temmuz 2020 tarihinde çıkan sayısının kapağına da ‘’Şimdi değilse ne zaman? Hilafet için toparlanın’’ başlığı atılmıştı. 

Atatürk’e hakaretten ceza verilmişti

Görevden alındığı iddia edilen Mustafa Armağan’a, 2017 yılında Derin Tarih dergisinin 62’nci sayısına atılan ‘’Latife Hanım’ın 91 yıldır gizlenen mektubu – Kemal Paşa çakma Napolyon’dur’’ başlıkları nedeniyle ‘’Atatürk’e hakaret ettiği’’ gerekçesiyle dava açılmış ve 1 yıl 3 ay hapis cezası verilmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler