Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dev maçta kazanan Fenerbahçe

Süper Lig’in 27. haftası, şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren bir mücadeleyle sona erdi. Ligin formda ekiplerinden Trabzonspor, sahasında konuk ettiği Fenerbahçe’ye 1-0 mağlup oldu. Sarı-lacivertliler bu galibiyet ile birlikte puanını 54’e yükseltip zirve takibini sürdürürken Trabzonspor ise 48 puanda kalarak lider Galatasaray’ın dokuz puan gerisine düştü.

Trabzonspor, Süper Lig’in 27. haftasında Medical Park Stadyumu’nda ezeli rakibi Fenerbahçe’yi ağırladı. Zirve yarışı için büyük önem taşıyan mücadelede ilk 20 dakikalık bölümün en net pozisyonunu 11. dakikada Fenerbahçe yakaladı. Jose Sosa’nın kullandığı köşe vuruşunda iyi yükselen Serdar Aziz’in vurduğu kafa vuruşu, Uğurcan Çakır’ın bakışları arasında az farkla dışarı çıktı.

Sarı lacivertlilerin, 26. dakikada gelişin hücümunda Mert Hakan’ın uzaktan şutunu Trabzonspor kalecisi Uğurcan Çakır çıkardı. Dönen topta Mesut Özil’in pası ile hareketlenen Pelkas’ın sert şutu savunmadan döndü. Bu sefer de Attila Szalai, önünde kalan meşin yuvarlak ile sert bir vuruş çıkardı fakat Uğurcan Çakır bu şutta da gole izin vermedi. Önemli fırsatlardan yararlanamayan sarı-lacivertliler ilk yarı boyunca ataklarına hız kesmeden devam etti. Sol kanattan gelişen hücum organizasyonunda topla buluşan Attila Szalai, ceza sahası içindeki Mame Thiam’a orta yaptı. Havadan gelen topa kafası ile vuran Thiam, Trabzonspor’un başarılı kalecisi Uğurcan Çakır’ı geçemedi. 

Fenerbahçe, dev mücadelenin ilk yarısında net pozisyonlar yakalamasına rağmen Uğurcan Çakır’ı geçmeyi başaramadı. Öte yandan Trabzonspor da istediği pozisyonlara giremeyince ilk 45 dakika golsüz eşitlik ile sonuçlandı.

Fenerbahçe, karşılaşmanın ikinci yarısına da etkili başladı. Dakikalar 54’ü gösterdiğinde kullanılan köşe vuruşunda kafayı vuran Gökhan Gönül’e, Uğurcan Çakır yine geçit vermedi. Uğurcan, bu kurtarışı ile birlikte son beş maçta kalesine gelen 17 isabetli şutun 16’sında gole izin vermemiş oldu. Trabzonspor, mücadeledeki ilk isabetli şutunu 70. dakikada Anthony Nwakaeme ile buldu. Nwakaeme’nin şutunu, Altay Bayındır rahat bir biçimde kontrol etti.

Fenerbahçe aradığı golü 75. dakikada Pelkas ile buldu. Orta sahadan aldığı topla atağa kalkan Pelkas, ceza sahası dışından harika bir vuruş ile Uğurcan Çakır’ı avladı ve takımını deplasmanda 1-0 öne geçirdi.

Trabzonspor, karşılaşmadaki en net pozisyonuna ise 82. dakikada girdi. Kullanılan köşe vuruşunda Djaniny’nin kafa vuruşu direkten dışarı çıktı. Mücadelenin geri kalanında skor üstünlüğünü korumayı başaran Fenerbahçe, zirve yarışında büyük önem taşıyan karşılaşmayı kazanarak puanını 54’e yükseltti.

Trabzon’dan galibiyetle ayrılan Fenerbahçe, ligin 28. haftasında Antalyaspor’u konuk edecek. Yedi maç aradan sonra mağlubiyet yaşayan Trabzonspor ise haftaya Kasımpaşa ile deplasmanda karşılaşacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.