Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 6 bin 521 öğrencinin Yükseköğretim Kurumları Sınavı ücretini ödedi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, şubat ayında yaptığı açıklamada başkentte sosyal yardım alan ailelerin ve salgın nedeniyle kapanan sektör çalışanlarının çocuklarının Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ücretlerinin ödeneceğini duyurmuştu. Yavaş, bugün (2 Mart) yaptığı açıklamada 6 bin 521 öğrencinin YKS ücretinin ödendiğini söyledi.

Mansur Yavaş’ın geçen ayki duyurusunun ardından yardımdan faydalanmak isteyen vatandaşlar kısa mesaj yolu ile başvuru formu oluşturmuştu. Başvuruda bulunan ve şartları sağlayan 6 bin 521 öğrencinin YKS ödemesi yapıldı. Gençlere, öğrenci harçlıklarıyla birlikte toplam 300’er Türk Lirası nakit ödeme yapıldı.

Konuyla ilgili sosyal medya hesaplarından açıklama yapan Mansur Yavaş, “Sosyal yardım alan ailelerin ve salgın nedeniyle kapanan sektör çalışanlarının çocuklarının YKS ücretlerini karşılayacağımızı söylemiştik. Başvuran 6 bin 521 evladımızın sınav ücretlerini harçlıklarıyla beraber hesaplarına yatırdık. Yarınların umudu gençlerimize başarılar diliyorum” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.