Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kanada’nın en büyük medya grubu Torstar, gelirlerini artırmak için “çevrimiçi kumar uygulamasını” piyasaya sürmeye hazırlanıyor

Kanada’da 70’ten fazla gazeteye sahip Torstar medya grubu, “kaliteli gazeteciliğin büyümesini ve genişlemesini desteklemek” için piyasaya çevrimiçi bir kumar uygulaması sürmeye hazırlanıyor.

Reklam gelirlerinin gittikçe daraldığı ve gazetelerin görünürlüğünün gittikçe azaldığı bir dönemde dünya çapındaki yayıncılar sürekli olarak gazeteciliği finanse etmenin yenilikçi yollarını arıyor. Ancak gazeteciliği finanse edebilmek adına çevrimiçi bir kumarhane uygulaması başlatmak, şimdiye kadar hiçbir yayıncının uygulamadığı bir strateji. 

The Guardian’da yer alan habere göre, Kanada’nın en büyük medya işletmesi ve 70’ten fazla gazetenin sahibi Torstar’ın yöneticisi Corey Goodman, dün (1 Mart) yaptığı açıklamada, içinde bulundukları endüstride ekonomik sıkıntıların etkilerinden kurtulmak için sınırları zorlamak gerektiğine dikkat çekerek medya grubu olarak bir çevrimiçi kumar uygulaması başlatmaya hazırlandıklarını söyledi. Goodman açıklamasında, “128 yılı aşkın süredir güvenilir bir medya şirketi olarak, yeni iş alanları yaratacak, kaliteli gazeteciliği büyütecek ve genişlemesini destekleyecek, yeni bir vergi geliri geliştirerek Kanada ekonomisi için fayda sunacak bir kumar uygulaması başlatıyoruz” dedi.

Şirket yeni uygulamasıyla, ülkenin Ontario eyaletinde yaşayanların çevrimiçi kumar sitelerinde harcadıkları ve 500 milyon Kanada Dolarına ulaşan kumar harcamalarının bir kısmından pay alabileceğini düşünüyor. 

Torstar’ın ortaklarından Paul Rivett da büyüme potansiyeli olan kumar pazarına girerek “kaliteli ve toplum temelli gazeteciliğin” gelişmesini ve yayılmasını destekleyeceklerini belirtti.  

Torstar’ın bu hamlesi kamuoyunda hem zekice bulundu hem de alay konusu olarak eleştirilere maruz kaldı. Ancak Torstar geçmişte de grubu finanse etmek için kârlı olduğunu düşündüğü bazı endüstrileri kullanmıştı. Örneğin, çok satan aşk romanlarıyla ünlenen Harlequin adlı yayın şirketi yıllarca Torstar’ın bünyesinde hizmet vermişti.

Torstar, Kanada Ontario merkezli bir medya kuruluşu olarak 1892’den beri gazetecilik sektöründe faaliyet gösteriyor. Torstar grubu ayrıca, Kanada’nın en çok satan gazeteleri dahil olmak üzere 70’ten fazla yerel ve bölgesel gazetenin de sahibi.

Derleyen: İlayda Öykü Biberoğlu

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.