Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türk Psikologlar Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Okan Cem Çırakoğlu: “Psikologluk Meslek Kanunu ile dünyanın hiçbir ülkesinde olmayan bir şeyi talep ediyoruz, ‘Bizi denetleyin’ diyoruz”

Türk Psikologlar Derneği, Psikologluk Meslek Kanunu talebiyle kampanya başlattı. Medyascope özel yayınında Özgür Özdemir’in sorularını yanıtlayan Türk Psikologlar Derneği (TPD) Genel Başkanı  Prof. Dr. Okan Cem Çırakoğlu, verdikleri hizmetin çerçevesini belirlenmesi amacıyla bu kanunu istediklerini belirtti. Çırakoğlu, “Çalışma alanlarımız düzenlemesi gerekiyor. Türkiye’de psikologlar insanların düşündüğünden daha fazla alanda çalışıyor. Verdiğimiz hizmetlerin çerçevesini çizen bir kanun yok bunlar yönetmeliklerin insafına kalıyor” dedi. 

TPD Genel Başkanı Çırakoğlu, 50 binden fazla mensubu bulunan bir meslek örgütü olduklarını ifade ederken, neden böyle bir kanuna ihtiyaç olduğunu ise şu sözlerle açıklıyor: “50 bin fazla mensubu olan bir meslek alanıyız. Dünyanın hiçbir ülkesinde olmayan bir şeyi talep ediyoruz, ‘Bizi denetleyin’ diyoruz. Hem mesleki olarak itibarimiz korumanın önü açılır hem de mesleğimize yönelik artan ihlaller azalır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler