Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ilk çeyrek finalistler belli oluyor

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale yükselecek ilk iki takım, 9 Mart gecesi (bugün) oynanacak rövanş maçları ile belirlenecek. Borussia Dortmund, deplasmanda 3-2’lik skor ile mağlup ettiği Sevilla’yı Almanya’da ağırlayacak. Gecenin merak ile beklenen karşılaşmasında ise Juventus, Portekiz’de 2-1 kaybettiği Porto’yu konuk edecek. Mücadeleler, Türkiye saati ile 23.00’te başlayacak.

Erling Haaland

Borussia Dortmund, tur peşinde

Borussia Dortmund, UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanş maçında Signal Iduna Park’ta İspanya temsilcisi Sevilla’yı konuk edecek. Mücadeleyi, Türkiye Futbol Federasyonu’ndan Cüneyt Çakır yönetecek. Almanya temsilcisi, turun ilk ayağındaki maçta geriye düşmesine rağmen Mahmoud Dahoud ve Erling Haaland’ın (2) golleri ile 3-2 kazanmıştı. Sevilla’nın gollerini ise Suso ve Luuk de Jong kaydetmişti. Deplasmandan galibiyet ile dönerek turu geçmek için büyük avantaj elde eden Borussia Dortmund, Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı son yedi iç saha maçını kaybetmedi ve son 11 karşılaşmada sadece tek yenilgi aldı. Öte yandan sarı-siyahlılar, son iki sezonda Tottenham ve Paris Saint-Germain’e rakip olarak çıktığı son 16 turu rövanş maçlarını kaybetti. Şampiyonlar Ligi’nde çıktığı son üç maçta da ikişer gol atan Dortmund’un altın çocuğu Erling Haaland ise turnuva tarihinde üst üste dört karşılaşmada iki ve üstü gol sevinci yaşayan ilk isim olmak isteyecek. Almanya temsilcisinde sakatlıkları bulunan Marcel Schmelzer, Axel Witsel, Manuel Akanji, Jadon Sancho ve Giovanni Reyna Sevilla karşısında forma giyemeyecek.

Sevilla, zoru başarmak isteyecek

Sahasında aldığı 3-2’lik mağlubiyet ile çeyrek finale yükselme şansını zora sokan Sevilla, Almanya’da zoru başarmak için sahaya çıkacak. Şampiyonlar Ligi tarihinde ilk maçını kaybettiği hiçbir eleme turunda yoluna devam edemeyen İspanya temsilcisi, Almanya temsilcilerine rakip olduğu son dört Şampiyonlar Ligi maçının üçünü de kaybetti. Sevilla, son galibiyetini 15 Eylül 2015 tarihinde Borussia Mönchengladbach’ 3-0 mağlup ederek almıştı. Öte yandan deplasmanda oynadığı son iki Şampiyonlar Ligi maçını da kazanma başarısı gösteren Sevilla’da, sakatlıkları bulunan Yassine Bounou, Aleix Vidal, Franco Vazquez Borussia Dortmund’a karşı oynayamayacak.

Cristiano Ronaldo

Juventus’a tur için galibiyet gerek

Juventus, UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanş karşılaşmasında Allianz Stadyumu’nda Porto’yu konuk edecek. Mücadeleyi, Hollandalı hakem Björn Kuipers yönetecek. Turun ilk ayağında Porto, sahasında ağırladığı Juventus’u Mehdi Taremi’nin attığı goller ile 2-1 mağlup etmişti. Juventus’un tek golünü ise Federico Chiesa atmıştı. Sahasında konuk edeceği Porto’yu yenmek zorunda olan Juventus, ilk maçını kaybettiği son altı Şampiyonlar Ligi eleme turunun beşinde turnuvaya veda etti. Siyah beyazlılar, Şampiyonlar Ligi eleme turlarında çıktığı son 12 iç saha maçının ise sadece ikisini kaybetti. Öte yandan Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo, Juventus’un tur için en büyük kozu olacak. Yıldız futbolcu, Şampiyonlar Ligi’nde Juventus formasıyla çıktığı 10 iç saha maçında 10 gol attı. Juventus’ta Paulo Dybala ve Rodrigo Bentancur sakatlıkları, Danilo ise cezası sebebi ile Portoya karşı forma giyemeyecek.

Porto, avantajını korumak isteyecek

Portekiz’de 2-1 mağlup ettiği Juventus’a konuk olacak Porto, İtalya’da avantajını korumak için sahaya çıkacak. İlk ayağından galip ayrıldığı son üç Şampiyonlar Ligi eleme turunda turnuvaya veda eden Sevilla, bu kötü performansını tekrarlamak istemiyor. Bu kötü istatistiğinin yanı sıra Porto, Şampiyonlar Ligi eleme turlarında oynadığı son 13 deplasman maçını da kazanamadı. Öte yandan Portekiz temsilcisinde eksik veya cezalı futbolcu bulunmuyor.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turu rövanş karşılaşmaları 10 Mart günü oynanacak iki mücadele ile devam edecek. İlk maçı 2-0 kazanan Liverpool, RB Leipzig’i Macaristan’ın Budapeşte şehrindeki Puskas Arena’da konuk ederken Paris Saint-Germain ise 4-1 kazandığı maçın rövanşında Barcelona’yı sahasında ağırlayacak. Mücadeleler, Türkiye saati ile 23.00’te başlayacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.