Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Deepfake teknolojisi, dijital çağın yeni tehlikesi mi? – Prof. Dr. Cem Say ve Av. Gökhan Ahi ile söyleşi: “Bu konu hukuktan önce etik konusu, tüm paydaşların etik konusunda girişimlerde bulunması lazım”

İnternette hızla yayılmaya başlayan “deepfake” adı verilen sahte video montaj tekniği, herkesi endişelendirmeye başladı. Mevcut bir görüntü veya videoda yer alan bir kişinin, yapay sinir ağları kullanarak bir başka kişinin görüntüsü ile değiştirildiği bir medya türü olarak tanımlanan deepfake, büyük sorunların yaşanması endişesini doğuruyor. Deepfake teknolojisinin arkasında yatan algoritmayı, günlük hayatımızda nelere etki edebileceğini ve hukuki boyutunu Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Say ve bilişim hukukçusu Gökhan Ahi ile konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.