Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gökkuşağı Bülteni (58): Gazeteci Yıldız Tar ile LGBTİ+ haberlerinde medya dili

Gökkuşağı Bülteni’nin bu haftaki konuğu Kaos GL’den gazeteci Yıldız Tar‘dı. Yıldız Tar ile LGBTİ+ haberlerinde medya dilini konuştuk.

Editör: Gamze Elvan 

Katkı sağlayan: İlayda Biberoğlu

İstanbul’da yaşayan trans kadın Asel Oktay (27), 2 Mart’ta, bir erkek tarafından kendi evinde silahla tehdit edildi, cinsel saldırıya uğradı. Haberin tamamı için tıklayınız.

İstanbul Beyoğlu’nda 9 Mart gecesi, 18 yaşındaki trans kadın Asya, Emre Bozkurt tarafından vücuduna kezzap atılması sonucu ağır yaralandı.  Bozkurt’un saldırısı sonucu Asya’nın iki gözünde de görme kaybı oluştu. Haberin tamamı için tıklayınız.

Gündem Çocuk programının bu haftaki konukları Gökkuşağı Aileleri Derneği Başkanı Nedime Erdoğan ve TED Üniversitesi Öğretim Üyesi Gülçin Con Wright’dı. Yayında, GALADER ve TED Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Merkezi’nin birlikte düzenlediği “Başka” Aileler Vardır Çalıştay’ı konuşuldu. Yayının tamamı için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.