Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yunanistan’da öğrenci protestoları – Emre Metin Bilginer ile söyleşi: “Türkiye, İspanya ve Yunanistan’da yaşananlar tesadüf değil, protestolar özgürlüklerin salgınla kısıtlanmasıyla ilişkili”

Yunanistan’da Yeni Demokrasi hükümetinin kampüslerdeki şiddet olaylarını gerekçe göstererek üniversitelere polis yerleştirme planı büyük tepkiye yol açtı. Başkent Atina ve Selanik’in yanı sıra birçok yerde öğrenciler, zaman zaman sert polis müdahalesine sahne olan kitlesel protestolarına devam ediyor.

Muhalifler, Kiryakos Miçotakis hükümetinin salgında gösterdiği tutuma ve büyüyen sorunlar karşısında otoriterleşme eğiliminde olduğuna ilişkin uyarıda bulunuyor. Senem Görür, üniversitelerde yapılacak düzenlemeyi, öğrenci protestolarını ve polis şiddetini, Miçokatis hükümetinin eğilimlerini ve bundan sonra yaşanabilecek gelişmeleri, İstanbul Aydın Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Emre Metin Bilginer ile konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.