Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuştu: “Damadın da her ay bir paket açıklıyordu sonunda paket oldu, geçmişten ders al Sayın Erdoğan”

İYİ Parti’nin Türkiye Büyük Millet Meclis’indeki (TBMM) grup toplantısı bugün (17 Mart) yapıldı. Toplantıda, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in konuşması öncesinde bir kız öğrenci “andımız”ı okudu. Daha sonra kürsüye gelerek gündeme dair açıklamalar yapan Akşener, Mısır ile diplomatik gelişmeler, ekonomik reform paketi ve “andımız” tartışmalarına değinerek, “Andımızı yasaklayanlar oldu. Aslında buna çok da şaşırmıyoruz. Çünkü onları anlayabiliyoruz. Andımızın sözleri ağır gelenler, elbette andımızı yasaklamak ister. Küçüklerini korumak yerine, onlara göz dikenler elbette andımız okunmasın ister” dedi.

“Erdoğan ve iktidarı devletin değerleriyle kavga etmekten yorulmadı”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve iktidarının Türkiye’nin değerleriyle kavga etmekten bıkmadığını söyleyen ve 2018 yılında Danıştay’ın ‘Andımız yeniden okutulmalı’ kararına ilişkin konuşan Akşener, “Danıştay’ın 2018 yılında verdiği, ‘Andımız yeniden okutulmalı’ kararının ardından, bu kürsüden birçok defa, ‘Kararı uygulayın’ çağrısı yaptım. Meclis grubumuz soru önergeleri verdi. Tüm bu süreçte, iktidardan da ortağından da ses çıkmadı. Danıştay kararına rağmen, üç yıldır ortağına, ‘Andımızı okutun’ diyemeyenler, şimdi ise çıkmışlar, Genel Kurul kararından sonra, bu karara isyan ediyormuş gibi yapıyorlar. İbretlik gerçekten. Allah kimseyi böyle yoldan çıkartmasın” ifadelerini kullandı.

“Şahsım diplomasisinden, ‘tık’ diplomasisine terfi ettik, hayırlı uğurlu olsun”

Türkiye’nin Mısır ile olan diplomatik gelişmeleri hakkında konuşan Akşener, “Geçen cuma da Sayın Erdoğan, artık gelenek haline getirdiği, ‘Cuma sonrası gıybeti’ seansında konuştu. ‘Türkiye’nin Mısır ile ilişkileri, öyle en üst düzeyde değil de şöyle bir ‘tık’ altında sürecek’ dedi. Şu devlet insanı ağırlığına bakar mısınız? Şu devlet ciddiyetine bakar mısınız? Şahsım diplomasisinden, ‘tık’ diplomasisine terfi ettik. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Akşener sözlerine şöyle devam etti:

Bir ‘tık’ ne demek Sayın Erdoğan? Sisi’yle sen görüşmeyeceksin, bir ‘tık’ altında, Sayın Çavuşoğlu mu görüşecek? Elçilik açmayacaksınız, bir ‘tık’ altında, maslahatgüzar mı göndereceksiniz? İhracat yapmayacaksınız, bir ‘tık’ altında, ithalat mı yapacaksınız? Sisi’ye ‘darbeci’, ‘diktatör’ demeyeceksiniz, bir ‘tık’ altında, ‘Cumhurbaşkanı’ mı diyeceksiniz? Rabia yapmayacaksınız, bir ‘tık’ altında, üç parmak mı göstereceksiniz? Biz elbette, Türkiye’nin tüm ülkelerle, sağlıklı ve istikrarlı ilişkiler kurmasını isteriz. Bunu da Amerika istiyor diye değil, Avrupa ısrar ediyor diye değil, Türkiye’nin kazanması için isteriz.”

“Damadın da her ay yeni bir paket açıklıyordu sonunda paket oldu”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı ekonomide reform paketleri hakkında açıklamalar yapan Akşener, “İktidarı korumak için bazı adımlar atmaları lazım, hemen ortaya yeni bir paket, yeni bir plan sürüyorlar. Bunun son örneği olarak Sayın Erdoğan, geçen hafta ‘Ekonomide Reform Paketi’ni’ açıkladı. Beklenenin aksine, açıklama sırasında hem döviz kuru hem de faizler arttı. Hatırlarsınız, biz bu durumu daha önce de görmüştük. Damat Bakan da bakanlığı döneminde bol bol paket açıklardı. Onun da açıkladığı her pakette, döviz kuru ve faizler artardı. Demek ki bu durum bir aile geleneğiymiş… Ekonomi artık dikiş tutmuyor, Sayın Erdoğan. Gerçeklerden uzak paketlerine, planlarına, milletimiz artık inanmıyor. Bak şimdiden uyarıyorum, damadın da hemen her ay yeni bir paket açıklıyordu, sonunda paket oldu. Geçmişten ders al, olanlardan feyz al. Demokrasi olmazsa, hukuk düzgün işlemezse, Devlette akıl, liyakat ve şeffaflık olmazsa, tüm ihaleleri yandaşların kaparsa, sen ne açıklarsan açıkla, tutmaz.” ifadelerini kullandı.

“Paris İklim Anlaşması’nı imzalamayan altı ülkeden birinin Cumhurbaşkanı Erdoğan”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çevreye duyarlı “yeşil tahvil” ihracatını sert sözlerle eleştiren Akşener, “Çevreye duyarlı yatırımların finansmanı için, ‘yeşil tahvil’ ihraç edileceğini söylüyorsunuz. Bunu diyen Sayın Erdoğan, İran, Irak, Libya, Yemen ve Eritre ile birlikte Paris İklim Anlaşması’nı imzalamayan altı ülkeden birinin Cumhurbaşkanı. Şaka gibi. Madem öyle, buradan bir kez daha Sayın Erdoğan’a sesleniyorum, Paris İklim Anlaşması’nı hemen yarın onayla! Biz arkandayız. Onayla ki pakete yazdıklarınızın bir nebze inandırıcılığı olsun. Bir de ayrıca; Sayın Erdoğan konuşmasında, bu ülkeyi 20 yıla yakındır yöneten kendisi değilmiş gibi 19 milyon ton gıdanın israf edildiğinden dert yandı. Biz İYİ Parti olarak, bu konuyu kurulduğumuz günden beri işleyip, israf ekonomisini azaltmak için ne yapılması gerektiğini anlatıyoruz. İsrafın en büyük nedeni hasat kayıpları, pazara indirme, ambalajlama ve tasnifleme, iklimlendirme ve soğuk depolama, lojistik kayıpları, pazar ve raf kayıplarıdır. Biz bunu kaç zamandır söylüyoruz ama Sayın Erdoğan daha yeni duymuş. Diyor ki: ‘Tarlada ve hallerde kalan, taze meyve ve sebzeleri, piyasaya kazandıracak, mekanizmalar geliştireceğiz’.  Bunu da dijital tarım pazarıyla yapacaklarmış” diye konuştu.

Akşener sözlerine şöyle devam etti:

Madem gıda israfı konusunda, aniden yeni bir hassasiyet geliştirdin, o zaman, işte sana fırsat. İşe patates ve soğan üreticisinden başla. Bak buradan söz veriyorum. Eğer patates ve soğan üreticisini bu sene mağdur etmezsen ben de reform paketinin bu bölümü başarılı olmuş diyeceğim.”

“Eylem planı yapmaktan, eylemin kendisine bir türlü fırsat bulamıyorlar”

Akşener, “Her hafta bu kürsüden gıda enflasyonuna, tüketici enflasyonuna, üretici enflasyonuna dikkat çekiyoruz. Bunlara artık bir yenisi daha eklendi: ‘Eylem planı enflasyonu’. Eylem planı yapmaktan, eylemin kendisine bir türlü fırsat bulamıyorlar. Üstelik, aylarca üzerinde çalışıp, karşımıza çıkardıkları reform paketi de aynı cips paketleri gibi. Yüzde sekseni havayla dolu. Bakın arkadaşlarımız saymışlar, üç aydır bütün bakanlıkların üzerinde çalıştığı 98 sayfalık reform kitapçığının 50 sayfasından fazlası başlık, içindekiler kısmı ise fiyakalı resimler ve notlardan oluşuyor. Ekonomi ile ilgili konulara ilişkin bilgiler de zaten Yıllık Program’da ve Orta Vadeli Program’da var. Yani saray danışmanları, üç ay boyunca allamışlar pullamışlar eski programlardakileri kopyalayıp yapıştırmışlar. Mesela, reçete diye sundukları ‘ürün uzayı’ 10 yıldan beri akademisyenlerin, sanayi odalarının çalıştığı bir konu. Hatta biz, çoktan üzerinde çalışıp projelendirdik bile. Keşke altını dolduramayıp rezil olmak yerine, bize sorsalardı. Bize sorsalar, kendileriyle paylaşırdık” diyerek sözlerini tamamladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.