Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi heyecanı devam ediyor: Favoriler sürprize izin vermedi

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turu rövanş karşılaşmaları, dün gece (16 Mart) oynanan iki mücadele ile devam etti. Manchester City, Borussia Mönchengladbach’ı 2-0 ile geçti ve çeyrek finale yükseldi. Turnuva tarihinin en başarılı kulübü Real Madrid ise Atalanta’yı 3-1 yenerek adını çeyrek finale yazdırdı. Son 16 turu rövanş mücadeleleri, bu gece (18 Mart) oynanacak Bayern Münih-Lazio ve Chelsea-Atletico Madrid maçları ile sona erecek.

Manchester City, rahat kazandı

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanş maçında Manchester City, koronavirüs salgını önlemleri kapsamında Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de bulunan Puskas Stadı’nda Borussia Mönchengladbach’ı konuk etti. İlk maçı 2-0’lık skor ile kazanan Manchester City, rövanş mücadelesine de hızlı başlayan ekip oldu. İngiltere temsilcisi, dakikalar 12’yi gösterdiğinde Belçikalı yıldız futbolcusu Kevin De Bruyne’nin harika golü ile 1-0 öne geçti. Bu golden altı dakika sonra ise 2021 yılının golcüsü İlkay Gündoğan sahneye çıktı ve takımını iki fark ile öne geçirdi. Mücadelenin başından sonuna kadar oyunun kontrolünü bırakmayan Manchester City, ilk yarıda Kevin De Bruyne ve İlkay Gündoğan’ın bulduğu goller ile Borussia Mönchengladbach’ı 2-0 mağlup etmeyi başararak çeyrek finale yükselen ekip oldu. İlkay Gündoğan, Almanya temsilcisine attığı gol ile birlikte bu sezonki toplam gol sayısını 15’e yükseltti.

Atalanta, sürprizi gerçekleştiremedi

İtalya’da oynanan ilk karşılaşmayı 1-0 kazanan Real Madrid ise UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanş maçında Atalanta’yı ağırladı. İlk maçın avantajını korumak adına kontrolü elinden bırakmayan Real Madrid, mücadelenin 34. dakikasında Fransız forveti Karim Benzema ile rakibi karşısında 1-0 öne geçti. Benzema atmış olduğu bu gol ile Şampiyonlar Ligi kariyerindeki 70. golüne ulaştı. Atalanta, ikinci yarıya hızlı başlamak istedi fakat Real Madrid, rakibine boş alan bırakmadı. Dakikalar 60’ı gösterdiğinde Sergio Ramos’un penaltı golü ile skoru 2-0’a getiren İspanya temsilcisi, tur biletini cebine koydu. Atalanta ise 83. dakikada Muriel’in serbest vuruş golü ile eşleşmedeki ilk ve tek golünü kaydetmiş oldu. Real Madrid, yediği bu gole bir dakika sonra Asensio ile cevap verdi ve rakibini  3-1 yenerek adını çeyrek finale yazdırdı.

Hansi Flick

Bayern Münih, formalite için sahada

UEFA Şampiyonlar Ligi’nin son şampiyonu Bayern Münih, sahasında İtalya temsilcisi Lazio’yu ağırlayacak. Türkiye saati ile 23.00’te başlayacak mücadeleyi Romanya Futbol Federasyonu’ndan Istvan Kovacs yönetecek. Deplasmanda oynadığı maçı 4-1 kazanan Bayern Münih, İtalya temsilcilerini sahasında konuk ettiği son dört karşılaşmayı da kazanmayı başardı. Almanya temsilcisi, Hansi Flick yönetiminde ise oynadığı altı Şampiyonlar Ligi maçını kazandı ve bu karşılaşmalarda attığı 18 gole karşılık kalesinde üç gole izin verdi. Turun ağır favorisi Bayern Münih’in bir kozu da Robert Lewandowski olacak. Lewandowski, Bayern Münih forması ile Şampiyonlar Ligi’nde çıktığı 31 iç saha maçında 28 gol ve beş asistlik performans gösterirken Almanya temsilcisi, Lewandowski’nin bu turnuvada gol attığı 21 mücadeleyi de kazandı. Bayern Münih’te sakatlıkları bulunan Douglas Costa, David Alaba, Serge Gnabry ve Corentin Tolisso mücadelede oynayamayacak.

Lazio, son şampiyonu yenmek isteyecek

Şampiyonlar Ligi tarihinde hiçbir takım, ilk maçını sahasında üç ve üzeri fark ile kaybedip turu geçmeyi başaramadı. Az da olsa Bayern Münih’i üç fark ile yenerek tarihe geçme ihtimali bulunan Lazio, Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı son 15 deplasman maçının sadece birini kazanabildi. Lazio, bu dönemdeki tek galibiyetini temsilcimiz Beşiktaş’ı 2-0 mağlup ederek aldı. Öte yandan Lazio’nun Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı son 13 maçta da her iki ekip gol atarak sahadan ayrıldı. İtalya temsilcisinde Luiz Felipe ve Manuel Lazzari sakatlıkları nedeni ile Almanya’ya götürülmedi.

Chelsea avantajını koruma hedefinde

Gecenin merak ile beklenen mücadelesinde Chelsea, deplasmanda Oliver Giroud’un golü ile 1-0 yendiği Atletico Madrid’i İngiltere’de ağırlayacak. Türkiye saati ile 23.00’te başlayacak karşılaşmada İtalya Futbol Federasyonu’ndan Daniele Orsato düdük çalacak. Oynanan ilk mücadeleyi deplasmanda kazanarak büyük avantaj elde eden Chelsea, Avrupa kupaları tarihinde ilk maçını deplasmanda kazandığı 13 eleme turunun hiçbirinde turnuvaya veda etmedi. Öte yandan Chelsea’yi çalıştıran Thomas Tuchel, Şampiyonlar Ligi kariyerinde görev yaptığı 16 iç saha maçının sadece üçünü kaybetti. Chelsea’de Thiago Silva ve Tammy Abraham sakatlıkları, Jorginho ve Mason Mount ise kart cezaları nedeni ile Atletico Madrid’e karşı forma giyemeyecek.

Diego Simeone

Atletico Madrid, zorun peşinde

Evinde aldığı mağlubiyet ile çeyrek final şansını zora sokan Atletico Madrid, Şampiyonlar Ligi eleme turlarında oynadığı son 10 deplasman maçında sadece ikisini kazanabildi ve sahadan altı kez boynu bükük ayrılan ekip oldu. İspanya temsilcisinin aldığı iki galibiyeti de son 16 turlarında aldı. Ayrıca Atletico Madrid Teknik Direktörü Diego Simeone, Chelsea’ye konuk olduğu iki karşılaşamadan bir galibiyet ve bir beraberlik ile ayrıldı. Atletico Madrid’de Chelsea maçı öncesi eksik futbolcu bulunmuyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.