Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülmesini ve HDP’ye açılan kapatma davasını Ankara’daki HDP seçmenine sorduk: “Bu Kürt halkına yapılan sivil bir darbedir”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında kesinleşen yargı kararı dün (17 Mart) Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda okunarak vekilliği düşürüldü. Aynı gün Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, HDP’nin kapatılması için Anayasa Mahkemesi’nde dava açtı. Ankara’daki HDP seçmenine, Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülmesini ve HDP’ye açılan kapatma davasını sorduk.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesi ve HDP’ye açılan kapatma davasını karşı olduğunu belirten bir HDP seçmeni, “Bu Kürt halkına yapılan sivil bir darbedir. Biz sadece özgürce yaşamak, oyumuzu kullanmak istiyoruz. Bizim vekilimize dokunmayın” ifadelerini kullandı. 

Medyascope’a konuşan bir başka HDP seçmeni ise “İstedikleri gibi kayyum atıyorlar. Parti kapatıyorlar ya da milletvekilliği düşürüyorlar. O zaman biz neden oy kullanıyoruz? Her zaman siyaseti Kürtler üzerinden yapıyorlar. HDP kapansa dahi güçlenerek yeniden gelir” dedi. 

“Ömer Faruk Gergerlioğlu herkesin hakkını savunan bir hak savunucusudur”

Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun dil, din, ırk ayırt etmeden herkesin hakkını savunduğunu bu yüzden mecliste olması gerektiğini belirten başka bir HDP seçmeni ise “Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun mecliste olması bazılarının işine gelmiyor. Gergerlioğlu Kürt-Türk ayırt etmeden herkesin hakkını savunan bir hak savunucusudur” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.