Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP seçmeni, Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesine ve partilerine açılan kapatılma davasına tepkili: “Milletvekilini halk seçer, bu halkın iradesine vurulmuş darbedir”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında kesinleşen yargı kararı dün (17 Mart) Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda okunarak vekilliği düşürüldü. Aynı gün Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, HDP’nin kapatılması için Anayasa Mahkemesi’nde dava açtı. İstanbul Kağıthane İlçesi’nde bulunan Nurtepe Mahallesi’nde HDP’li seçmenlere, Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülmesini ve HDP’ye açılan kapatma davasını sorduk. 

Medyasope’a konuşan bir vatandaş, yapılanları “antidemokratik uygulama” olarak değerlendirirken, “Milletvekilini halk seçer. Bu halkın iradesine vurulmuş darbedir” dedi. 

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP), Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) 13. Olağan Büyük Kurultayı’na hediye vermek için HDP’ye kapatma davası açtığını söyleyen bir seçmen, “Kapatma davası bekliyorduk ama bu kadar hızlı olmasını beklemiyorduk” diye konuştu. 

HDP’nin kapatılmasının Kürtler’i yok saymak anlamına geldiğini belirten başka bir vatandaş ise “İnsanlar açlık içinde, onların derdi HDP olmuş” ifadelerini kullandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.