Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Skyland İstanbul’da, ücretsiz iznin sonunda çıkışlarının verileceği söylenen inşaat işçileri eylemde: “Bütün haklarımızı alana kadar eyleme devam edeceğiz”

İstanbul’un Kağıthane İlçesi’nin Seyrantepe semtinde, Eroğlu İnşaat’a bağlı Skyland İstanbul şantiyesinde elektrik işinde çalışan inşaat işçileri, ücretsiz izne çıkarıldı. İşçilere ücretsiz izin sonunda işbaşı yapmayacakları, çıkışlarının verileceği söylendi. 

Tazminat ve fazla mesai ücretleri ödenmeyen DİSK/Dev Yapı-İş ve İnşaat-İş üyesi işçiler, Skyland Rezidans ve AVM önünde eyleme başladı. İki yıldır şantiyede çalışan Aykan Koç, Medyascope’a konuştu. 

15 Mart’ta işe geldiklerinde çıkışlarının verildiğini öğrenen Koç, “‘İş bitti’ denilerek ‘Çalışmayın’ dendi. ‘Kıdem tazminatımızı, ihbar tazminatımızı ve ödenmeyen fazla mesailerimizi ödeyin, biz gidelim’ dedik.  Ödemeyeceklerini söylediler. Biz de kıdemimizi, ihbarımızı bütün haklarımızı  alana kadar eyleme devam edeceğiz” dedi. 

İşçiler eylemlerine devam ediyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.