Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

New York’ta bir evde bulunan kum köpekbalıkları, egzotik balık türlerinin satıldığı bir yeraltı pazarını açığa çıkardı

Polis, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New York şehrinde yaşayan Joshua Seguine adlı bir kişinin evinde bakımı yasak olan kum köpekbalıklarına rastladı. Seguine’nin evine yapılan baskın, koruma altındaki egzotik balık türlerinin satıldığı bir yer altı pazarını da açığa çıkardı.

Polis, ismi Joshua Seguine olduğu belirtilen ABD vatandaşının New York’un Dutchess bölgesindeki evinde yaptıkları aramada, evin havuzunda yüzen yedi adet kum köpekbalığı buldu. Daha önce de sürdüğü kamyonun arkasında sakladığı beş küçük köpekbalığıyla Georgia eyaletinde yakalanan Seguine’nin evinde ayrıca iki leopar köpekbalığı ve bir çekiç kafalı köpekbalığının cansız bedenleriyle birlikte nesli tükenmekte olan küçük dişli testere balığına ait bir burun da bulundu. 

New York Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamaya göre, 40 yaşındaki Seguine, balıkları satmak amacıyla evinde bulundurduğunu belirterek suçunu kabul etti ve beş bin dolar para cezasına çarptırıldı.

Seguine’nin evinde yapılan arama, içlerinde profesyonel sporcuların ve sanatçıların da olduğu çok sayıda ünlünün egzotik balıkları “evcil hayvan” olarak satın aldığı büyük bir “yeraltı balık pazarını” da açığa çıkardı.

New York Başsavcılığı’na göre Seguine, Temmuz 2017’de Georgia eyaletinde ehliyetsiz araç kullanmak ve kamyonunun arkasındaki tankta beş küçük köpekbalığı bulundurmak suçundan tutuklanırken o dönemde köpekbalıklarını New York’a götürerek evinde tuttuğu diğer köpekbalıklarıyla birlikte satmayı planladığını itiraf etti. Başsavcılık ayrıca Seguine’nin, balıkları MonsterFishKeepers.com adresi üzerinden satışa çıkardığını belirtti. 

ABD’nin birçok eyaletinde köpekbalığına sahip olmak yasal olsa da çok sayıda kişinin evlerinde köpekbalıklarının yaşayabilmesi için uygun koşulları sağlayamadıkları ve bu nedenle köpekbalıklarının kısa süre içerisinde telef olduğu belirtiliyor. 

Derleyen: Hande Sena Kandemir

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.