Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 Dünya Kupası yolculuğu başladı: Burak Yılmaz, Türkiye’yi sırtladı

Katar’da düzenlenecek 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu ilk maçında Türkiye, dün akşam (24 Mart) Hollanda’yı ağırladı. Burak Yılmaz’ın attığı üç gol ile yıldızlaştığı karşılaşmayı A Milli Futbol Takımı, 4-2 kazandı. Ay-Yıldızlılar’ın, 27 Mart Cumartesi günü seyahat kısıtlamaları nedeniyle İspanya’da karşılaşacağı Norveç ise grubun zayıf ekiplerinden Cebelitarık’ı deplasmanda 3-0 mağlup etti.

Rüya gibi bir ilk yarı

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu ilk maçında Türkiye, dün akşam (24 Mart) Hollanda’yı İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda konuk etti. İki ekibin de dengeli oyununu, dakikalar 15’i gösterdiğinde kaptan Burak Yılmaz bozdu. Hakan Çalhanoğlu’nun pası ile hareketlenen Burak Yılmaz’ın ceza sahası dışından çektiği şut, Hollanda Milli Takımı’nın savunma oyuncusu Matthijs de Ligt’e çaptı ve ağlar ile buluştu. Türkiye, Burak Yılmaz’ın golü sonrasında savunmaya çekilerek hızlı ataklar ile rakip kaleye gitmenin yollarını aradı. 33. dakikada bu amacına ulaşan Ay-Yıldızlılar, Okay Yokuşlu’nun Hollanda ceza sahası içerisinde düşürülmesi sonucu penaltı kazandı. Penaltı atışını kullanan Burak Yılmaz, Türkiye’yi rakibi karşısında 2-0 öne geçirdi ve ilk yarı bu skor ile tamamlandı.

İki dakikada iki gol

Hollanda önünde ilk yarıyı 2-0 önde kapatan Türkiye, karşılaşmanın ikinci yarısına da gol ile başladı. Ceza sahasının dışında top ile buluşan Hakan Çalhanoğlu, harika bir vuruşa imza atarak Hollanda kalecisi Tim Krul’u mağlup etti. Hollanda, skorda 3-0 geriye düşmesinin ardından ataklarına hız verdi. Uğurcan Çakır’ın koruduğu Türkiye kalesini ablukaya alan Hollanda, 75. dakikada Davy Klaassen ve 76. dakikada Luuk de Jong’ın golleri ile ümitlendi.

Burak Yılmaz, bir kez daha sahne aldı

Burak Yılmaz, iki dakikada yediği iki gol ile sarsılan Türkiye’nin imdadına bir kez daha yetişti. Dakikalar 81’i gösterdiğinde ceza sahasının dışından kazanılan serbest vuruşu kullanan Burak Yılmaz, kendisinin üçüncü, takımının da dördüncü golüne imza atarak Ay-Yıldızlı ekibi rahatlattı. Mücadelenin 90+5. dakikasında ise Hollanda penaltı kazandı. Uğurcan Çakır, Memphis Depay’ın penaltısını kurtararak A Milli Futbol Takımı’nın mücadeleyi 4-2’lik skor ile kazanmasını sağladı. Türkiye, Hollanda galibiyeti ile puanını üç yaptı ve 27 Mart Cumartesi günü Norveç ile oynayacağı kritik karşılaşmayı beklemeye başladı.

Burak Yılmaz, Hollanda önünde tarih yazdı

Attığı üç gol ile yıldızlaşan Burak Yılmaz, 41 yıl aradan sonra Hollanda’ya karşı üç gol atan ilk futbolcu oldu. Bu istatistiğe ek olarak tecrübeli golcü, Hollanda’ya karşı oynadığı üst üste üç maçta da ağları havalandırmayı başardı. Burak Yılmaz, maç sonunda ise duygularını şu cümlelerle dile getirdi: ‘’Hollanda’ya üç gol atmak gurur verici. Öncelikle Şenol Güneş’e, sonra da takım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bizim için güzel bir geceydi.’’

Milli Takımlar sosyal medya hesabı, Hollanda galibiyetini böyle kutladı:

Memphis Depay’ın penaltısını kurtaran Uğurcan Çakır’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım:

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu’nda dün akşam (24 Mart) oynanan ilk hafta karşılaşmalarının sonuçları şöyle:

Türkiye 4-2 Hollanda

Cebelitarık 0-3 Norveç

Letonya 1-2 Karadağ

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu’nda ilk maçlar sonrasında oluşan puan durumu:

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu’nda 27 Mart Cumartesi günü oynanacak ikinci haftanın programı:

Karadağ – Cebelitarık

Norveç – Türkiye

Hollanda – Letonya

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.