Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılması Batı demokrasilerinin temsil ettiği eksenden net bir kayma anlamına geliyor” – Doç. Dr. Özlem Kaygusuz ile söyleşi

19 Mart’ı 20 Mart’a bağlayan saatlerde Resmi Gazete’de yayımlanan bir Cumhurbaşkanlığı kararı ile tam adı “Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesine ve Bunlarla Mücadele’ye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi” olan İstanbul Sözleşmesi’nin Türkiye bakımından feshedildiği duyuruldu. Gülçin Karabağ, konuğu Ankara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özlem Kaygusuz ile Türkiye’nin dış politika hattı olarak eksen kayması yaşayıp yaşamadığını ve Türkiye-Avrupa Birliği (AB) ilişkileri üzerinden Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesinin uluslararası ilişkiler açısından anlamını değerlendirdi.

Özlem Kaygusuz’un “İstanbul Sözleşmesi ve S-400’ler: Bir Beka Sorununun Anatomisi” başlıklı yazısı için tıklayınız

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.