Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İşten çıkarılan Migros işçileri patronlarının evinin önünde gözaltına alındı

Marketler zinciri Migros’un Kocaeli Şekerpınar’daki deposunda çalışırken ücretsiz izne çıkarılan ve Kod 29 ile işten atılan Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-Sen) üyesi işçiler, şirketin sahibi Tuncay Özilhan’ın İstanbul Beykoz’daki evinin önünde eylemdeydi. Eyleme müdahale eden polis 17 işçiyi gözaltına aldı.

İşten çıkarılan DGD-SEN üyesi işçiler 84 gündür eylemlerine devam ediyor. İşçilerin Şekerpınar’daki depo önünde başlayan eylemi Migros‘un bağlı olduğu Anadolu Grubu’nun Ümraniye’de bulunan genel müdürlüğü önünde devam etti. Birçok Migros mağazasında “kasa kilitleme eylemi” yapan işçiler eylemlerini Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan’ın İstanbul Beykoz’da bulunan evinin önüne de taşıdı.

Bugün öğlen saatlerinde Tuncay Özilhan’a ait villanın önünde eylem yapmak isteyen işçilere polis, çevre sakinlerinin atılan sloganlardan ve müzikten rahatsız olduğunu, bu sebeple dağılmalarını söyledi. İşçiler ise “Dağ başındayız. Özilhanlar’ın villasından başka bir şey yok burada. Rahatsız olan varsa gitsin Anadolu Grup yönetimine söylesinler. Onlar bizim paramızı versin. Biz de eylemlerimizi bitirelim” diye konuştu.   

Eylemde konuşan bir işçi, polislere “Kalkan ve coplarınız bizi korkutmuyor. Bir kere de işçinin yanında olun. Gidip patronlara hesap sorun” diye seslendi.

İki aydır ev kirasını ödeyemeyen bir işçi de “Evde çoluk çocuk aç kaldık. Kod 29’dan atıldık. İş de bulamıyoruz. Bizim önümüzde duracağınıza, bizim alacaklarımızı alın” dedi.  

Polis daha sonra eyleme müdahale etti. Kadın polis bulunmadığı için kadın işçileri erkek polisler gözaltına almaya çalıştı. Direnen işçileri gözaltına alamayan polis, aralarında kadın polislerin de bulunduğu takviye ekipler çağırarak işçilere ikinci kez müdahalede bulundu ve 17 işçi gözaltına alındı. Müdahale sırasında bazı işçiler yerlerde sürüklendi ve darp edildi. Özilhan ailesine ait villanın önünde polis kordonu oluşturuldu.

Gözaltına alınan işçiler Beykoz Devlet Hastanesi’ne götürüldü. İşçilerin hastaneden Beykoz Emniyet Müdürlüğü’ne götürülmesi bekleniyor.

 “Tuncay Özilhan’ın evinin önüne gitmeye devam edeceğiz ” 

İşçiler Beykoz Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemleri sonrasında, sağlık kontrolleri için götürüldükleri Beykoz Devlet Hastanesi’nden serbest bırakıldılar. Hastane önünde açıklama yapan DGD-SEN Genel Başkanı Murat Bostancı, “Bugün Migros depo direnişimizin 84’üncü günü. 84 gündür direniyoruz. Beykoz Kanlıca’daki Tuncay Özilhan’ın evinin önüne gittik ve gözaltına alındık. Bundan sonra her gün Tuncay Özilhan’ın evinin önüne gitmeye devam edeceğiz. Tuncay Özilhan işçilerin tanıyana kadar Migros yönetimi işçileri tanıyana kadar mücadelemiz, direnişimiz devam edecek” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.