Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Visa, ödemelerde kripto para birimi “USD Coin” kullanımına izin verme kararı aldı

Dünya genelinde 3,3 milyar kredi kartına kullanım sağlayan Visa, ödemelerinde işlem yapmak için kripto para birimi “USD Coin” kullanımına izin vereceğini duyurdu.

Visa, rakipleri Mastercard, BlackRock ve BNY Mellon gibi kuruluşların ardından kripto para kullanımını onayladığını ilan etti. Visa’dan yapılan açıklamada, “Ödeme ağında işlem yapmak için kripto para birimi ‘USD Coin’ kullanımına izin verilecek” denildi. 

Visa ayrıca, ödeme ve kripto para platformu “crypto.com” ile pilot bir program başlattıklarını ve bu seçeneği yılın ilerleyen günlerinde daha da fazla ortağa sunmayı planladıklarını da açıkladı.

Şirketten elde edilen verilere göre küresel ölçekte 3,3 milyar Visa kartı bulunurken Visa’nın kripto para birimi başkanı Cuy Sheffield, “Kripto ortaklarımızın çoğunun işlemlerini USD Coin’in üzerine inşa ettiğini ve kullandığını gördük. Yaptığımız anlaşma doğal bir uyumun göstergesi” dedi. 

USD Coin (USDC), değeri doğrudan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Doları’na sabitlenmiş bir kripto para birimi. Değeri 1’e 1 oranla ABD Doları’na sabitlenmiş USD Coin ile yapılan anlaşma sonrasında Visa, 50 milyonun üzerinde aktif kullanıcısı olan Coinbase, crypto.com, BlockFi ve Bitpanda’nın da aralarında bulunduğu 35 dijital para platformu ile ortaklık yapacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.