Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden yeniden “6 Milyon Tek Yürek” kampanyası: Bir saat içinde 136 ihtiyaç sahibinin su faturası ödendi

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından geçen yıl ihtiyaç sahipleri için yapılan “6 Milyon Tek Yürek” kampanyasının bu sene ramazan ayı vesilesiyle tekrar başlatıldığını duyurdu. Yurttaşlar “https://ankaratekyurek.com/ adresinden Ankara’da yaşayan ihtiyaç sahiplerine destek verebilecek.

Kampanyaya destek olmak isteyen yurttaşlar  “ankaratekyurek.com” adresi üzerinden yardımlarını yapabilecek.

ABB Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla salgın döneminde maddi zorluk yaşayan Ankaralı yurttaşlar için “6 Milyon Tek Yürek” kampanyasının yeniden başlatıldığını duyurdu. Yavaş, “Bu ramazan ayında yan yana oturamasak da dayanışmanın gücüyle yine aynı sofrada olacağız” diyerek kampanyaya destek çağrısı yaptı.  İhtiyaç sahiplerine yardım yapmak isteyen yurttaşlar “ankaratekyurek.com” adresi üzerinden “Su Ver”, “El Ver”, “Bilet Ver”, “İftar Ver” ve “Afiyet Ver” uygulamalarıyla yardım yapabilecek. Kampanya duyurusunun üzerinden haber yazıldığı sırada bir saat geçmesine rağmen şu ana kadar 136 ihtiyaç sahibinin su faturası ödenirken 62 bin TL yardım toplandı. 

“Cumhuriyetin başkentini, iyililiğin de başkenti yaptınız”

Mansur Yavaş sosyal medya üzerinden kampanyaya destek çağrısı yaparken şöyle dedi: “Sevgili ailem, geçen yıl ramazan ayında eşsiz bir başarı hikayesinin sahibi oldunuz. Salgın dolayısıyla dara düşen kardeşlerimize, komşularımıza, hemşehrilerimize yetiştiniz. Hiç kimseye ‘Benim kimsem yok mu?’ sorusunu sordurmadınız. Cumhuriyetin başkentini, iyiliğin de başkenti yaptınız. ‘6 milyon tek yürek’ olduk. Sadece ekmeğimizi değil bir şehrin ümitlerini paylaştık. Ekonomik sıkıntıların ve salgının dalgaları varsa iyiliğin de ikinci dalgası var ve biz şimdi onu başlatıyoruz. Gelin ihtiyaç sahiplerinin iftar sofralarına yine bereket olalım. Gelin suyumuzu, otobüs biletlerimizi yine paylaşalım. Gelin iyiliği bulaştırmak için iyilik kervanına yine omuz verelim. Biz bu ramazan ayında yan yana oturamasak da dayanışmanın gücüyle yeniden aynı sofrada buluşacağız.”

Kampanya kapsamında nasıl yardım yapılabilir?

 “6 Milyon Tek Yürek Tekrar Bayram Etsin” kampanyasına destek olmak isteyen yurttaşlar, ankaratekyurek.com adresi üzerinden istediği uygulamayı seçerek ihtiyaç sahiplerine destek olabilecek. Kampanya kapsamında:

“Su Ver” ile ihtiyaç sahibi olup su faturası borcunu ya da kapanan sayaçlarını yeniden açma ücretini ödeyemeyen vatandaşların borçları ödenebilecek,

-“Bilet Ver” ile ihtiyaç sahiplerinin ANKARAKART’larına ya da kendi kartlarına yükleme yapılabilecek,

-“El Ver” ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara 100, 200, 500 ve 1000 TL tutarında nakit yardımında bulunulabilecek,

-“İftar Ver” ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara ramazan ayı boyunca iftar ve sahur paketi satın alınabilecek,

“Afiyet Ver” ile de ihtiyaç sahipleri için küçük, orta ve büyük boy gıda kolisi siparişi verilebilecek.

2020’de yaklaşık 40 milyon TL’lik yardım toplandı

ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın, “İyilik hastalıktan daha bulaşıcıdır” sloganıyla 2020’de başlattığı  “6 Milyon Tek Yürek” yardım kampanyasıyla bugüne kadar 39 milyon 203 bin 756 TL’lik destek sağlandı. Kampanyaya destek veren yurttaşlar tarafından Ankara Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne (ASKİ) su borcu olan vatandaşların 7 milyon 780 bin 283 TL tutarında 171 bin 15 su faturası ödenirken 731 bin 510 TL tutarında 12 bin 775 ANKARAKART yüklemesi yapıldı. Salgın sürecinde işini kaybeden veya işyerini kapatmak zorunda kalan vatandaşlara direkt olarak 13 milyon 202 bin 500 TL nakit yardımında bulunan hayırseverler, “İftar Ver” kampanyasında da 7 milyon 501 bin 530 TL tutarında 500 bin 100 adet iftar paketi satın aldı. “Afiyet Ver” ile yapılan yardım kapsamında ise 9 milyon 987 bin 933 TL tutarında 156 bin 759 adet yardım paketi dağıtıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler