Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tiyatronun büyük kaybı: Handan Uran Ertuğrul vefat etti

Opera sanatçısı, tiyatrocu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları kurucusu, merhum sanatçı Muhsin Ertuğrul’un eşi Handan Uran Ertuğrul, 94 yaşında hayatını kaybetti. Ertuğrul için 2 Nisan Cuma günü saat 10.00’da Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde veda töreni düzenlenecek ve sanatçı Zincirlikuyu Mezarlığı’nda saat 12.00’de kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, Twitter hesabından taziye mesajı paylaştı: “İstanbul Devlet Tiyatrosu emekli oyuncumuz, Türk tiyatrosunun değerli ismi, Devlet Tiyatromuzun ilk Genel Müdürü Sayın Muhsin Ertuğrul’un eşi Handan Ertuğrul‘un vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Kıymetli sanatçımıza Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve sanat dünyamıza başsağlığı diliyorum.”

Handan Uran Ertuğrul kimdir?

Handan Uran Ertuğrul, 4 Şubat 1927’de İstanbul’da doğdu. 1943 yılındaki sınavda Opera Şan Bölümü’nü kazandı. Hocası Carl Ebert’in yönlendirmesi ile tiyatrodaki çalışmalarına da devam etti. Yedi yıllık öğrenimini altı yılda tamamlayan Handan Uran Ertuğrul opera sanatçısı olarak çalışmaya başladı. 4 Şubat 1992’de 65 yaşını doldurarak emekli oldu. Operada Figaro’nun Düğünü, La Boheme, Cosıfan Tulle ve Yarasa’da oynadı. Ayrıca tiyatroda Maria Magdelena, Peer Gynt, Faust ve Elektra’nın da aralarında olduğu piyeslerde rol aldı. Son dönemde “Muhsin Ertuğrul Çıraklık Okulu” adı altında Dragos’taki evini, okuma imkânı bulamayan çocuklara çıraklık eğitimi vermek için açtı. Okulda 1600 çocuk çeşitli meslek odalarında eğitimlerine devam ediyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.