Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde yarı final yolculuğu devam ediyor: Barcelona, yenilmesine rağmen turladı

UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final eşleşmelerinin ikinci ayak maçları, 31 Mart Çarşamba ve 1 Nisan Perşembe günlerinde oynanan üç karşılaşmaya sahne oldu. Turnuvanın iki favorisini karşı karşıya getiren eşleşmede turu geçen ekip, deplasmanda Manchester City’ye 2-1’lik skor ile yenilmesine rağmen Barcelona oldu. Bayern Münih ve Chelsea de tıpkı Barcelona gibi rakiplerini eleyerek adlarını yarı finale yazdırdı. Yarı finale yükselen son ekibi ise 18 Nisan tarihinde oynanacak Olympique LyonParis Saint-Germain karşılaşmasının sonucu belirleyecek.

Manchester City’ye galibiyet yetmedi

UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final rövanş karşılaşmasında Manchester City, sahasında İspanya temsilcisi Barcelona’yı ağırladı. İlk maçı 3-0’lık skor ile kaybeden İngiltere temsilcisi, mücadeleye rakibi önünde hızlı başladı ve dakikalar 20’yi gösterdiğinde Janine Beckie’nin golü ile 1-0 öne geçti. Manchester City, bulduğu gol ile morallenerek Barcelona kalesine daha fazla yüklenmeye başladı fakat aradığı ikinci golü ilk yarı tamamlanırken kaydedemedi. Manchester City ataklarını başarılı bir şekilde önleyen Barcelona ise maçın 59. dakikasında yıldız forvet futbolcusu Asisat Oshoala’nın golü ile skorda 1-1’lik eşitliği sağladı. Oshoala’nın golü, Barcelona’nın yarı finale yükseldiğinin habercisi oldu. Öte yandan Sam Mewis, 69. dakikada kazanılan penaltı vuruşunu gole çevirerek Manchester City’nin mücadeleyi 2-1 kazanmasını sağladı. Çeyrek finalde turnuvaya veda etmek zorunda kalan Manchester City’de menajer Gareth Taylor, maç sonu açıklamasında Barcelona’nın gücüne şu cümleler ile dikkat çekti: ‘’Her şeyimizi sahada verdik fakat olmadı. Barcelona çok güçlüydü.’’

Barcelona, yarı finale yükselmenin mutluluğunu böyle yaşadı:

Chelsea, Wolfsburg engelini rahat geçti

Turnuvanın iki güçlü ekibini karşı karşıya getiren eşleşmede Wolfsburg, çeyrek final rövanş karşılaşmasında İngiltere temsilcisi Chelsea’yi sahasında ağırladı. İlk maçı 2-1’lik skor ile kaybeden Wolfsburg, karşılaşmaya hızlı başlayarak gol bulmak istedi fakat Chelsea savunması, rakibinin ataklarını başarılı şekilde önledi. Yavaş yavaş oyunda dengeyi bulan Chelsea, dakikalar 27’yi gösterdiğinde ise skordaki dengeyi bozmayı başardı. Dünya kadın futbolunun en pahalı futbolcusu Pernille Harder, takımının kazandığı penaltı atışını gole çevirdi ve hem takımını 1-0’lık skor ile öne geçirdi hem de eski kulübünü üzdü. Penaltı golünden dört dakika sonra Chelsea’de sahneye Samantha Kerr çıktı. Kerr’in golü, ilk yarının skorunu belirledi. 2-0’lık skorun etkisi ile oyundan düşen Wolfsburg, ikinci yarı boyunca aradığı gol ve golleri bulamadı. Karşılaşmanın skorunu dakikalar 81’i gösterdiğinde Chelsea’nin 27 yaşındaki forveti Fran Kirby belirledi. Mücadeleyi 3-0’lık skor ile kazanan Chelsea, yarı finale yükselen ekip oldu. Wolfsburg’un aldığı bu yenilgi, turnuva tarihinde en farklı skor ile sahadan mağlup olarak ayrıldığı karşılaşma olarak tarihe geçti.

Pernille Harder’ın eski takımına attığı penaltı golü:

Yarı finale yükselen son ekibi 18 Nisan tarihinde oynanacak Olympique Lyon-Paris Saint-Germain eşleşmesinin sonucu belirleyecek. UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş karşılaşmalarında toplu sonuçlar şöyle:

UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde yarı final maçları, 24/25 Nisan ve 1/2 Mayıs 2021 tarihlerinde oynanacak.

Bayern Münih – Chelsea

Paris Saint-Germain / Olympique Lyon – Barcelona

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.