Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun oğlu Salih Gergerlioğlu: “Babamı hastaneden mizansen uygulayarak kaçırdılar”

Gözaltına alındığı sırada darp edilmesinin ardından hastaneye kaldırılan eski HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun oğlu Salih Gergerlioğlu, babasının hastaneden kaçırıldığını söyledi.

Gergerlioğlu dün (2 Nisan) evinde darp edilerek gözaltına alınmış  ve yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle yoğun bakıma kaldırılmıştı. Anjiyo için hastaneye yatırılan Gergerlioğlu’nun oğlu Salih Gergerlioğlu, “Babamı hastaneden adeta bir mizansen uygulayarak kaçırdılar” diye mesaj attı.

Dün akşam saatlerinde evine yapılan baskınla gözaltına alındığı sırada darp edilen HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu, fenalaşması üzerine hastaneye kaldırıldı. Ankara Şehir Hastanesi’nde anjiyo olan Gergerlioğlu, yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Tedavisi süren Gergerlioğlu’nun, yoğun bakım ünitesinden çıkarılarak cezaevine götürüldüğünü HDP’li vekiller açıklama yaparak duyurdu.

HDP’li Toğrul: Milletvekilimiz korsanvari bir şekilde kaçırıldı

Ankara Şehir Hastanesi’nde önünde açıklama yapan HDP Meclis İdare Amiri Mahmut Toğrul, “Korsanvari bir şekilde milletvekilimiz kaçırıldı” dedi

Gergerlioğlu hakkında bilgi almak için hastaneye geldiklerini belirten Toğrul, “Ankara Şehir hastanesinde bir kişi bile açıklama yapmadı. Hiç kimse bize vekilimizin sağlık durumu bilgisini vermedi. Bir araç getirildi ve sanki çıkarılacakmış gibi bir senaryo çizildi ve korsanvari bir biçimde milletvekilimiz buradan kaçırıldı. Sincan Cezaevi’ne götürüldüğünü tahmin ediyoruz. Bir milletvekili burada basından, milletvekili arkadaşlarından korsanvari şekilde kaçırılmıştır” diye konuştu.

“Sağlık durumunu bilmiyoruz”

Toğrul sözlerine şöyle devam etti: “Kamu görevlilerine şunu ifade ediyorum: mesleğin etik kurallarına uyun. Hiç kimsenin hukuk dışı, etik dışı sizlere talimat vermesini kabul etmeyin. Bize arkadaşımızla ile ilgili ilgi vermemek kabul edilemez. Bir milletvekilin kaçırılması kabul edilemez. Sağlık durumu şu anda nedir, bu kaçırılma biçimine sağlık durumu ne kadar elverişlidir onu da bilmiyoruz. Bu tür hukuk dışı yöntemlerinden kaçının.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.