Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İspanya futbolunda ırkçılık: Valencialı futbolcu Diakhaby ırkçı saldırıya uğradı, takım arkadaşları sahadan çekildi

İspanya 1. Futbol ligi La Liga’da, bugün oynanan Cadiz – Valencia karşılaşmasında, Valencialı futbolcu Mouctar Diakhaby’nin maçın 29. dakikasında ırkçı saldırıya uğramasının ardından takım arkadaşları sahadan çekildi. Karşılaşma kısa süre sonra kaldığı yerden devam ederken ev sahibi Cadiz sahadan 2-1’lik galibiyetle ayrıldı.

İspanya futbolu yine bir ırkçı saldırıyla sarsıldı. La Liga’nın 29.haftasında, bugün (4 Nisan) oynanan Cadiz – Valencia karşılaşması 1-1’lik skorla devam ederken Valencia’nın Fransız futbolcusu Mouctar Diakhaby, Cadiz’in savunma oyuncusu Juan Cala’ya kendisine ırkçılık yaptığı gerekçesiyle tepki gösterdi. Hakem ve takım arkadaşları Diakhaby’yi sakinleştirmeye çalışırken Valencialı futbolcular, 29. dakikası tamamlanan maçta takım arkadaşlarına yapılan ırkçı saldırıya tepki göstermek için soyunma odasına gitti. Valencialı futbolcuların ardından Cadizli futbolcuların da sahayı terk etmesiyle maç yarıda kaldı.

İki ekip kısa bir süre sonra sahaya dönerken ırkçı saldırıya uğrayan Diakhaby yerini, takım arkadaşı Hugo Guillamon’a bıraktı.

Mücadele 1-1’lik skorla devam ederken ev sahibi Cadiz, 88.dakikada Marcos Mauro’nun ayağından bulduğu golle sahadan 2-1’lik galibiyetle ayrıldı.

Valencia Kulübü, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ırkçı saldırıya uğrayan futbolcuları Diakhaby’e destek verdi. Yapılan paylaşımda, Diakhaby’nin takım arkadaşlarından sahaya dönmelerini istediği belirtilerek “Irkçı saldırıya uğrayan oyuncumuz takım arkadaşlarından sahaya çıkmalarını istedi. Moctar’ın arkasındayız. Irkçılığa hayır” ifadelerine yer verildi.

Valencia, daha önce de Samuel Eto’o ve Dani Alves gibi yıldız futbolcuların ırkçı saldırılara uğradığı La Liga’nın tarihinde, ırkçılıkla bağlantılı bir olay sebebiyle sahadan çekilen ilk takım oldu.

Daha önce Antalyaspor’da da forma giyen Kamerunlu yıldız futbolcu Samuel Eto’o, 2006 yılında oynanan bir maçta rakip takım taraftarlarının ırkçı saldırılarına maruz kalmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.