Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final heyecanı başladı: Real Madrid, yarı finale göz kırptı

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final eşleşmeleri, dün gece (6 Nisan) oynanan iki karşılaşma ile başladı. İngiltere Premier Ligi’nin lideri Manchester City, Norveçli yıldız futbolcu Erling Haaland’ın Borussia Dortmund’unu 2-1 mağlup etti. Gecenin merakla beklenen maçında ise İspanya temsilcisi Real Madrid, milli futbolcumuz Ozan Kabak’ın formasını giydiği Liverpool’u 3-1’lik skor ile geçti. Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final heyecanı bugün (7 Nisan) oynanacak Bayern Münih-Paris Saint-Germain ve Porto-Chelsea karşılaşmaları ile devam edecek.

Real Madrid, yarı final kapısını araladı

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında turnuvayı en çok kazanan ekip olan (13 kez) Real Madrid, sahasında İngiltere Premier Lig’inin son şampiyonu Liverpool’u ağırladı. Karşılaşmaya hızlı başlayan İspanya temsilcisi, dakikalar 27’yi gösterdiğinde 20 yaşındaki yıldız futbolcusu Vinicius Junior’un golü ile 1-0 öne geçti. Golden sonra da etkili oyununu sürdüren eflatun-beyazlı ekip, 36. dakikada Liverpool’un savunma oyuncusu Alexander-Arnold’un büyük hatasını Asensio ile değerlendirdi ve rakibi önünde 2-0 öne geçti. Real Madrid, bu gol ile mücadelenin ilk yarısını 2-0 önde tamamladı.

Vinicius Junior

Vinicius Junior yıldızlaştı

İlk yarıda varlık gösteremeyen Liverpool, ikinci yarıya ise gol ile başladı. İngiltere temsilcisi, dakikalar 51’i gösterdiğinde Mısırlı golcüsü Mohamed Salah’ın yakın mesafeden yaptığı vuruş ile skoru 2-1’e getirdi ve tur için umutlandı. Golden sonra baskısını artıran Liverpool, 65. dakikada kalesinde gördüğü gol ile şok yaşadı. Luka Modric’in pası ile penaltı noktası üzerinde topu kontrol eden Vinicius Junior, şık bir gol vuruşuna imza atarak aradaki farkı yeniden ikiye çıkardı. Genç Brezilyalı, bu gol ile birlikte karşılaşmadaki ikinci golünü de atmış oldu. Mücadelenin geri kalanında Liverpool’un istediği golü bulmasını engelleyen Real Madrid, sahadan 3-1’lik galibiyet ile ayrılarak rövanş öncesi büyük avantaj yakaladı.

Manchester City, son dakikada güldü

Manchester City, UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında sahasında Almanya temsilcisi Borussia Dortmund’u ağırladı. Mutlak favori olarak gösterilen Pep Guardiola’nın öğrencileri, karşılaşmaya da baskılı başladı. Dakikalar 19’u gösterdiğinde sahneye çıkan Kevin De Bruyne, rakip fileleri sarsarak takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarının kalan bölümünde her iki takım da net pozisyonlar üretmekte zorlandı.

Borussia Dortmund, Foden’a engel olamadı

Almanya temsilcisi, ikinci yarıya en azından bir gol bulma amacı ile çıktı. Ancak Manchester City, mücadelenin son 45 dakikasında çok baskılı bir oyun sergiledi ve rakibinin net gol pozisyonları bulmasını önledi. Mücadelenin 1-0’lık skor ile biteceği düşünülürken sahneye ilk olarak Borussia Dortmund’un tecrübeli yıldızı Marco Reus çıktı. Haaland’ın pasında sol çaprazdan ceza sahasına giren Reus, düzgün bir vuruş yaparak skoru 1-1’e getirdi. Manchester City’nin başında bir türlü çeyrek finalin ötesini göremeyen Guardiola’nın imdadına ise Phil Foden yetişti. Mücadelenin 90. dakikasında İlkay Gündoğan’ın pasında top ile buluşan Foden’ın yakın mesafeden yaptığı vuruş, Manchester City’yi rakibi önünde bir kez daha öne geçirdi. Foden’ın golü karşılaşmanın skorunu belirledi ve İngiltere temsilcisi, zorlandığı maçta Borussia Dortmund’u 2-1’lik skor ile mağlup etmeyi başardı.

Şampiyonlar Ligi’nde ‘erken final’ heyecanı

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk karşılaşmasında turnuvanın son şampiyonu Bayern Münih, kupayı kazanırken finalde 1-0’lık skor ile mağlup ettiği Paris Saint-Germain’i (PSG) ağırlayacak. Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı son 19 maçta 18 galibiyet ve bir beraberlik alarak yenilgi yüzü görmeyen Almanya temsilcisi, PSG’yi konuk ettiği son üç Şampiyonlar Ligi maçını da kazanmayı başardı. Ancak Hansi Flick yönetiminde çıktığı 13 Şampiyonlar Ligi maçının 10’unda toplam 15 gol atarak yıldızlaşan Polonyalı forvet Robert Lewandowski, sakatlığı nedeni ile PSG’ye karşı oynayamayacak. Douglas Costa, Corentin Tolisso ve Marc Roca sakatlıkları, Serge Gnabry ise koronavirüs testinin pozitif çıktığı gerekçesi ile mücadelede forma giyemeyecek.

PSG, rövanşı almak istiyor

2019-2020 sezonunda finalde 1-0 mağlup olarak kupayı Bayern Münih’e kaptıran PSG, Şampiyonlar Ligi’nde çıktığı son 43 karşılaşma arasında sadece oynadığı bu final karşılaşmasında gol atamadı. Öte yandan Fransa temsilcisi, Şampiyonlar Ligi tarihinde üçüncü kez eleme turlarında turnuvanın son şampiyonuyla eşleşti ve daha önceki iki eşleşmeden boynu bükük ayrıldı. PSG formasını terleten Mauro Icardi, Juan Bernat ve Layvin Kurzawa, sakatlıkları nedeni ile Bayern Münih karşısında oynayamayacak. Marco Verratti ve Alessandro Florenzi ise koronavirüs test sonuçları pozitif çıktığı için takımlarını sahada yalnız bırakacak. Bu isimlere ek olarak Leandro Paredes de sarı kart cezası yüzünden mücadelede forma giyemeyecek.

Porto, sürpriz peşinde

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında Porto, İngiltere temsilcisi Chelsea’yi Portekiz’de ağırlayacak. Son 16 turunda turnuvanın favorilerinden Juventus’u eleyerek büyük sükse yapan Porto, bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale kalan sekiz kulüp arasında ortalama yüzde 37 ile topa en az sahip olan takım özelliği taşıyor. Öte yandan Porto, Şampiyonlar Ligi’ni kazandığı 2003-2004 sezonundan bu yana çıktığı altı çeyrek final mücadelesinde dört mağlubiyet aldı ve bu karşılaşmaların sadece bir tanesini kazanabildi. Bu sezon Porto forması ile Şampiyonlar Ligi’nde beş gol atarak yıldızlaşan Sergio Oliveira, sarı kart cezalısı olduğu için takımını Chelsea önünde yalnız bırakacak. Oliveria’ya ek olarak Mehdi Taremi’nin ise kırmızı kart cezası bulunuyor.

Chelsea’de hedef yarı final

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu eşleşmesinde Atletico Madrid’i her iki maçta da gol yemeyerek eleyen Chelsea, en son 2013-2014 sezonunda Jose Mourinho yönetiminde yaşadığı çeyrek final heyecanını ilk kez bu sezon tekrarlayacak. Çeyrek finalde Porto ile eşleşen İngiltere temsilcisi, rakibini turnuva tarihinde beş kez mağlup etmeyi başardı. Thomas Tuchel yönetiminde savunma anlayışı ile ön plana çıkan Chelsea’de N’Golo Kante şoku yaşanıyor. Savunmanın belkemiği olan Kante’nin Porto karşısında oynayıp oynayamayacağı maç saatinde belli olacak. Öte yandan İngiltere temsilcisinde Christian Pulisic ve Tammy Abraham’ın da durumu kesinlik kazanmadı. Thiago Silva ise takımını zorlu karşılaşmada yalnız bırakacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.