Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ilk yarı finalistler belli oldu: PSG-Bayern Münih karşılaşması nefesleri kesti

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yarı finale yükselen iki ekip, dün gece (13 Nisan) oynanan iki karşılaşma ile belli oldu. İlk maçı deplasmanda 3-2 kazanan Paris Saint-Germain (PSG), sahasında Bayern Münih’e 1-0 yenilmesine rağmen tur atlayan ekip olmayı başardı. Gecenin diğer maçında ise Porto, Chelsea’yi deplasmanda 1-0’lık skor ile yendi fakat turnuvaya veda etmekten kurtulamadı.

Neymar’ın kaçırdığı pozisyonlar, ilk yarıya damga vurdu

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş karşılaşmasında PSG, sahasında turnuvanın son şampiyonu Bayern Münih’i ağırladı. Almanya’da oynanan ilk mücadeleyi 3-2 kazanarak büyük avantaj elde eden Fransa temsilcisi, maça çok hızlı bir giriş yaptı. Yıldız futbolcuları Kylian Mbappe ve Neymar ile karşılaşmanın ilk 10 dakikalık bölümünde net gol pozisyonlarına giren PSG, bu pozisyonları sonuçlandırmayı başaramadı. Mauricio Pochettino’nun öğrencileri, ataklarına ilk yarının kalan bölümünde de devam etti. Neymar, bu bölümde kaçırdığı gol pozisyonları ile maça damga vurdu. Karşılaşmanın 34 ve 36. dakikalarında kaleci Manuel Neuer’i geçemeyen Neymar, 37 ve 39. dakikalarda ise meşin yuvarlağı kale direklerine nişanladı. PSG’nin kaçırdığı gol pozisyonlarının hemen ardından Bayern Münih, dakikalar 40’ı gösterdiğinde Maxim Choupo-Moting ile sürpriz bir gol buldu ve ilk 45 dakikayı önde tamamlamayı başardı.

PSG, ecel terleri döktüğü maçta yarı finale yükselmeyi başardı

Turu geçebilmek için bir gole daha ihtiyacı olan Bayern Münih, ikinci yarıya David Alaba’nın kaçırdığı gol pozisyonu ile başladı. Öte yandan Neymar, gol kaçırmaya ikinci yarıda da devam etti. Dakikalar 53’ü gösterdiğinde Angel Di Maria, rakiplerinden sıyrılıp karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu Neymar’a doğru çıkardı. Ancak müsait pozisyondaki Neymar, topa müdahale edemedi. Almanya temsilcisi ise ikinci yarının genelinde oyun üstünlüğünü elinde bulundurdu fakat Leroy Sane ve Thomas Müller ile girdiği gol pozisyonlarından faydalanamadı. Mücadelenin son dakikalarında ecel terleri döken PSG, rakibine 1-0’lık skor ile boyun eğmesine rağmen yarı finale yükselen ekip oldu.

Chelsea, yarı finalde

İngiltere temsilcisi Chelsea, UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ikinci mücadelesinde Portekiz temsilcisi Porto ile karşılaştı. Porto’nun ev sahipliğinde oynanan ilk maçı 2-0 kazanan Chelsea, bu büyük avantajı rövanş maçında korumayı başardı. Ancak İngiltere temsilcisi, dengeli bir oyuna sahne olan karşılaşmanın son dakikalarında korku dolu anlar yaşadı. Mücadelenin 90+3. dakikasında sahne alan Mehdi Taremi, harika bir röveşata golüne imza atarak Porto’yu 1-0 öne geçirdi. Son dakikalarda ikinci gol için bastıran Porto, aradığı golü bulamadı. İlk maçı 2-0 kazanan Chelsea, böylelikle rövanşta 1-0 mağlup olmasına rağmen yarı finale yükselen taraf oldu.

Mehdi Taremi’nin Chelsea ağlarına yolladığı nefis gol:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.