Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koronavirüs salgınıyla mücadelede başarılı ülke örnekleri – Halk sağlığı uzmanları Ümit Kartoğlu ve Nuriye Ortaylı ile söyleşi

Birleşmiş Milletler çatısı altındaki kurumlarda uzun yıllar görev yapan halk sağlığı uzmanları Doç. Dr. Ümit Kartoğlu ve Dr. Nuriye Ortaylı, koronavirüs salgınıyla mücadaleyi başarıyla yürüten ülkelerden bazılarını (Güney Kore, Vietnam, Tayland, Danimarka, Finlandiya, Ruanda ve Uruguay) bu yayında mercek altına alıyor. Hepsinin kendi koşullarına uygun birer stratejisi olmasına rağmen, ortak noktalarının kararlı bir politik liderlik, merkezi koordinasyon, yerel katılım, bilimin yol göstericiliği, şeffaflık ve toplum katılımı olduğu görülüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.