Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TTB Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı ile söyleşi: “Merkezlerde aşı olmadığı için hekimler ve vatandaş karşı karşıya geliyor”

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı veriye göre Türkiye’de 7 milyon 897 bin 765 kişiye iki doz aşı uygulandı. Toplam uygulanan aşı sayısı ise 20 milyonu aştı. Son dönemde özellikle sosyal medyada aşı randevusunu alıp, uygulama için sağlık kuruluşlarına giden bazı kişilerin “Aşı yok” denilerek gönderildiği ve bu kişilerin aşı bilgisine “Randevusuna gelmedi” yazıldığı iddiaları var. Bir başka iddia da Sinovac aşısını tercih edenler için randevu verilmediği ya da ileri tarihlere verildiği, BioNTech için ise daha kolay ve erken randevu alınabildiği. Türkiye’nin aşılama takvimiyle ilgili devam eden tartışmaları tüm boyutlarıyla Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı ile konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.