Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bağdat’ta salgın hastanesinde yangın: 82 kişi hayatını kaybetti

Irak’ın başkenti Bağdat’ta koronavirüs hastalarının tedavi gördüğü İbn el-Hatip Hastanesi’nde çıkan yangında 82 kişi hayatını kaybetti, 100’den fazla kişi yaralandı. Yangında ölenler için ülkede üç günlük ulusal yas ilan edildi.

Irak’ın başkenti Bağdat’ta koronavirüs hastalarının tedavi gördüğü İbn el-Hatip Hastanesi’nde cumartesi (24 Nisan) günü yangın çıktı. Oksijen tüpü patlamasından kaynaklanan yangında 82 kişi hayatını kaybetti, 100’den fazla kişi de yaralandı.

Çok sayıda itfaiye ve ambulans olay yerine sevk edilirken yangın vatandaşların yardımlarıyla söndürüldü. 

Irak İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Halid el-Mihanne, yangına ilişkin devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, “Koronavirüs hastalarının tedavi gördüğü İbn el-Hatib Hastanesi’nde çıkan yangında 82 kişi şehit oldu, 110 kişi de yaralandı” dedi. Sözcü, yangının çıkış nedeni ile ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.  

Irak yerel medyası, yangına bir hasta yakınının oksijen tüpüne karşı tadbirsiz davranışı ve ihmalinin neden olduğunu aktardı.  

Üç günlük ulusal yas 

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi yangının ardından ülkede üç günlük ulusal yas ilan etti. Kazimi ayrıca, Sağlık Bakanı Hasan Temimi’yi ve hastane müdürünü geçici olarak görevden alarak yangının sebebinin araştırılması için talimat verdi. 

Irak Parlamentosu da hastanedeki yangınla ilgili acil oturum düzenleme kararı aldı. 

Türk Dışişleri’nden taziye mesajı

Türk Dışişleri Bakanlığı, Bağdat’taki hastanede çıkan yangında hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “Irak’ın başkenti Bağdat’taki Hatip Hastanesi’nde bu sabaha karşı (25 Nisan) meydana gelen patlama ve akabinde çıkan yangında en az 30 hasta ve hasta yakınının hayatını kaybettiği büyük bir üzüntüyle öğrenilmiştir. Bu elim hadisede yaşamını yitirenler için kardeş Irak halkı ile Irak Hükümetine başsağlığı diliyor, yaralıların bir an önce sağlığına kavuşmasını temenni ediyoruz” denildi.

Derleyen: Senem Görür

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.