Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

FETÖ’nün TSK içindeki yapılanmasına yönelik operasyonda 459’u muvazzaf asker olmak üzere 532 kişi hakkında gözaltı kararı verildi

İzmir ve İstanbul merkezli 62 il ve KKTC’de başlatılan FETÖ’nün TSK içindeki yapılanmasına yönelik operasyonda 459’u muvazzaf 532 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

İzmir ve İstanbul merkezli 62 il ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) yürütülen ortak soruşturma kapsamında “Fethullah Gülen Terör Örgütü’ne (FETÖ) özgü örgütsel iletişim ağına dahil oldukları” tespit edilen ve bir kısmı hakkında örgüt mensubu olduklarına dair itirafçı beyanı şeklinde deliller bulunan 459’u muvazzaf 532 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Yapılan çalışmaların ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, 61’i Jandarma Genel Komutanlığı, 122’si Kara Kuvvetleri Komutanlığı, 30’u Hava Kuvvetleri Komutanlığı, 22’si Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, 22’si Milli Savunma Bakanlığı ve biri Sahil Güvenlik Komutanlığı’na mensup dördü albay, biri yarbay, dokuzu binbaşı, 24’ü yüzbaşı, 32’si üsteğmen, üçü teğmen, 142’si astsubay, biri uzman çavuş ile toplam 216 muvazzaf asker ve 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilişiği kesilen 42 askeri okul öğrencisi olmak üzere 258 şüpheliye yönelik operasyon başlatıldı.

Aynı soruşturma kapsamında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da 97’si Jandarma Genel Komutanlığı, 111’i Kara Kuvvetleri Komutanlığı, 16’sı Hava Kuvvetleri Komutanlığı, 19’u Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı 235’i astsubay, sekizi uzman çavuş olmak üzere muvazzaf konumda 243 şüpheli ve ilişiği kesilen 31 askeri okul öğrencisi olmak üzere toplam 274 kişinin gözaltına alınmasına karar verildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.