Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde yarı final heyecanı başladı: Bayern Münih, İngiltere’ye avantajlı gidiyor

UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde yarı final maçları dün (25 Nisan) başladı. Turnuvanın favori ekiplerinden Barcelona, Paris Saint-Germain deplasmanından 1-1’lik eşitlik ile dönmeyi başardı. Bayern Münih ise sahasında konuk ettiği Chelsea’yi 2-1’lik skor ile mağlup ederek finale yükselme yolunda avantaj yakaladı. 

İlk yarıda atılan goller, skoru belirledi

Şampiyonlar Ligi’ni üst üste beş kez olmak üzere toplam yedi defa müzesine götüren son şampiyon Olympique Lyon’u çeyrek finalde eleyerek büyük sürprize imza atan Paris Saint-Germain (PSG), UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi yarı final ayağının ilk maçında Barcelona’yı konuk etti. İspanya temsilcisi, mücadeleye hızlı başlayan ekip oldu ve dakikalar 13’ü gösterdiğinde Jenni Hermoso, düzgün bir vuruş yaparak takımını öne geçiren golü attı. Hermoso, PSG filelerine attığı bu gol ile birlikte turnuvadaki gol sayısını altıya yükseltti. Maçın henüz başında yenik duruma düşen PSG, 21. dakikada kazandığı duran top sayesinde skora eşitliği getirmeyi başardı. Marie-Antoinette Katoto’nun kullandığı köşe vuruşunda top ile buluşan savunma oyuncusu Alana Cook, PSG’nin yeniden maça ortak olmasını sağladı. Ancak Barcelona, ilk yarının kalan bölümünde oyun üstünlüğünü eline aldı ve net pozisyonlar yakaladı. Bu dakikalarda ise sahneye Alexia Putellas ve Jenni Hermoso’nun şutlarını harika bir şekilde kurtarmayı başaran PSG’nin Şilili kalecisi Christiane Endler çıktı. Endler, Barcelona oyuncularına gol izni vermeyerek ilk yarının 1-1’lik skor ile bitmesini sağladı.

PSG’nin Alana Cook ile bulduğu beraberlik golü:

PSG’nin kalecisi Christiane Endler’in maça damga vuran kurtarışları:

Barcelona, avantajı kaptı

İlk yarısı 1-1’lik skor ile biten karşılaşmanın ikinci yarısı, dengeli bir oyuna sahne oldu. Topu daha fazla ayağında tutmayı başaran PSG, bu başarısını pozisyonlara çevirebilmeyi beceremedi. Öte yandan Barcelona, rakibine göre daha uygun fırsatlar yakaladı ama PSG’nin kalecisi Christiane Endler’i geçemedi. İkinci yarıda gol sesi çıkmayan karşılaşma, 1-1’lik eşitlik ile sonuçlandı. Böylelikle PSG, bu sezon oynadığı 24 maçın hiçbirinde birden fazla gol yememiş oldu. Mücadelenin ardından konuşan PSG Teknik Direktörü Olivier Echouafni, rakiplerinin gücüne dikkat çekti: “Duygularım karışık ama bu üst düzey bir yarı finaldi. Rakibimizin kalitesini biliyoruz. 1-1 dengeli bir skor olsa da kaçırdığımız şanslardan dolayı biraz hayal kırıklığına uğradığımızı söylemeliyim.Barcelona Teknik Direktörü Lluis Cortes ise maç sonunda şöyle konuştu: ”Her takıma karşı koyabileceğimizi gösterdik. Taraflar arasında uçurum yoktu. Finale yükselmemiz için ümidimiz var.” 

Bayern Münih, finale göz kırptı

Almanya temsilcisi Bayern Münih, UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında sahasında Chelsea’yi ağırladı. Karşılaşmaya hızlı bir başlangıç yapan Bayern Münih, dakikalar 12’yi gösterdiğinde Chelsea kalecisi Ann-Katrin Berger’in büyük hatası sonucu top ile buluşan Sydney Lohmann’ın kafa golü ile öne geçti. Bu golün 10 dakika sonrasında ise bu kez Bayern Münih’in savunma oyuncuları, büyük bir hataya imza attı. Almanya temsilcisinin 22. dakikada Chelsea’nin kullandığı serbest vuruşta uzaklaştırmayı çalıştırdığı meşin yuvarlak, Melanie Leupolz’un kafasına çarptı ve bu sayede skora 1-1’lik eşitlik geldi. Leupolz’un attığı gol, ilk yarının skorunu da belirledi.

Hanna Glas’ın harika golü, maça damga vurdu

Mücadelenin ikinci yarısı, karşılıklı gol pozisyonlarına sahne oldu. Her iki kalecisi de bu dakikalarda sahneye çıkarak takımlarını oyunun içerisinde tutmayı başardı. Ancak dakikalar 56’yı gösterdiğinde Hanna Glas, turnuvanın en güzel gollerinden birini atarak takımına galibiyeti getirdi. Orta sahanın yakınlarında top ile buluşan İsveçli savunma oyuncusu, rakip ceza sahasına girmeden harika bir vuruş yaparak Chelsea filelerini havalandırdı. Bayern Münih, Hanna Glas’ın attığı bu gol ile mücadeleyi 2-1 kazanarak final yolunda önemli bir avantaj elde etti.

Bayern Münih-Chelsea mücadelesinde atılan goller:

UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde yarı final rövanş karşılaşmaları, 2 Mayıs Pazar günü oynanacak. Barcelona, PSG’yi Türkiye saati ile 13.00’te ağırlarken Bayern Münih ise Türkiye saati ile 14.30’da Chelsea’ye konuk olacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.