Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çorlu tren kazasında oğlu Oğuz Arda Sel’i kaybeden Mısra Öz, yoğun bakımdan çıktı: “Kendimi çok yorgun ama hayata geri dönmüş gibi hissediyorum”

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinin Sarılar Köyü yakınlarında 8 Temmuz 2018 tarihinde meydana gelen, yedisi çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği ve en az 300 kişinin yaralandığı tren kazasında oğlu Oğuz Arda Sel’i kaybettiği günden beri adalet arayışını sürdüren Mısra Öz, koronavirüs nedeniyle 17 Nisan’da yoğun bakıma alınmıştı. Mısra Öz, 25 Nisan’da sabaha karşı yoğun bakımdan çıktı. Medyascope’a konuşan Mısra Öz, tedavi gördüğü süreçte adalet mücadelesini devam ettiren herkese minnettar olduğunu söyledi. 

5 Nisan’da koronavirüse yakalanan Mısra Öz, 12 Nisan’da Twitter hesabından, “Dün solunum sıkıntısı nedeniyle hastaneye yatırıldım. Oksijen desteği olmadan nefes alamıyorum” yazarak hastaneye kaldırıldığını duyurmuştu. 17 Nisan’da yoğun bakıma kaldırılan Öz, solunum cihazına bağlanarak tedavi gördü. 

27 Nisan’da Twitter hesabından koronavirüsü yendiğini duyuran Mısra Öz, “Tabii ki en başta özenle tam yedi gün entübede kalıp, bebekler gibi beni hayata bağlayan ve hâlâ özenle tedavime emek veren doktorlarım sayesindededi

Medyascope’a konuşan Mısra Öz, solunum cihazına bağlı kaldığı yedi günü hatırlamadığını söyledi, “Ayıldıktan sonra, yoğun bakım ünitesi, benim için çok zorlu bir süreç oldu, hâlâ da aynı şekilde zorluklar devam ediyor. Kendimi çok yorgun ve hayata geri dönmüş gibi hissediyorum” diye ekledi. Hastanelerin çok dolu olduğunu, bebeklerin, çocukların ve yaşıtlarının koronavirüs tedavisi gördüğünü anlatan Öz, “Sağlık çalışanlarının omuzlarında çok büyük yükler var, her birine sonsuz teşekkürler ediyorum. Doktorlar, hemşireler, hasta bakıcılar, her biri bu süreçte inanılmaz bir özveriyle çalışıyor” diye konuştu.

 “Bu ülkenin mücadeleci insanları 25 kişiye sahip çıktı”

Yoğun bakım ünitesine geçtikten sonra ailesinin kendisine, Çorlu tren kazası için devam ettirdiği adalet arayışını birçok insanın devraldığını söylediklerini anlatan Öz, “Bunun benim için değeri inanılmaz büyük. Bu mücadele çok önemli ve çok kıymetli. Bu mücadele hayatta, adalette ve başka yerlerde de güçlü olmayı, birlik ve beraberlik içinde olmayı sağlayacak buna inanıyorum” dedi.  

Hasta olduğu süreçte Çorlu tren kazası için adalet istediklerini yazan herkese minnettar olduğunu dile getiren Öz, “Çorlu tren katliamının hesabını gerçek sorumlulara sorduğumuz günün zaferini kutlayacağız. Bu ülkenin mücadeleci insanları 25 kişiye sahip çıktı. Bu çok kıymetli” diye ekledi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.