Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çorlu tren kazasında oğlu Oğuz Arda Sel’i kaybeden Mısra Öz, yoğun bakımdan çıktı – Babası Mehmet Öz: “Mısra bugün bir kere daha doğdu”

Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nin Sarılar Köyü yakınlarında 8 Temmuz 2018 tarihinde meydana gelen, yedisi çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği ve en az 300 kişinin yaralandığı tren kazasında oğlu Oğuz Arda Sel’i kaybettiği günden beri adalet arayışını sürdüren Mısra Öz, koronavirüs nedeniyle 17 Nisan’da yoğun bakıma alınmıştı. Mısra Öz bugün (25 Nisan) sabaha karşı yoğun bakımdan çıktı. 

Mısra Öz’ün sağlık durumu hakkında Medyascope’a bilgi veren babası Mehmet Öz, “Sabaha doğru saat 04.00 gibi hastaneden arayıp Mısra’nın yoğun bakımdan çıkarıldığı bilgisini verdiler. 20 Nisan Mısra’nın doğum günüydü, Mısra bugün bir kere daha doğdu” dedi. 

Yoğun bakım doktorlarının, Mısra Öz’ü izolasyon odasına aldıklarını söyleyen Mehmet Öz, “Yoğun bakım doktoru kızımın normal nefes halinde olduğunu ve izolasyon odasına aldıklarını söylediler. İki tane koronavirüs testi yapacaklar. Sonuca göre normal odaya alacaklar” diye konuştu. 

“Çok mutluyum”

Kızı ile hâlâ görüşemediğini belirten Mehmet Öz şöyle devam etti: 

“İzolasyon odasında olduğu için konuşamadım ancak kızım hemşireye ‘Her şey yolunda’ demiş. Çok mutluyum. Mısra bugün bir kere daha doğdu, doktorlarına ve dualarıyla kızıma şifa verenlere çok teşekkür ederim.” 

“Adalet üç yıl gecikti”

Mısra Öz’ün yoğun bakıma kaldırılmasının ardından pek çok kişi Mısra Öz yerine, sosyal medya hesabından “Çorlu için adalet” mesajları paylaştı. Destek veren insanlara da seslenen Mehmet Öz, “Mısra uyanıp devam edene kadar adalet arayışımızı yazmaya devam edin. Bu davada çok büyük adaletsizlikler oldu, yanlı bilirkişilerin yazdıkları rapor doğrultusunda üç yılımız boşa gitti. Yeni bilirkişi raporuyla adalet arayışımızın başındayız, adalet üç yıl gecikti” dedi. 

Mehmet Öz, koronavirüse yakalanan eşi ve oğlunun durumunun iyi olduğunu belirtti.

Ne olmuştu? 

Mısra Öz, sosyal medya hesabından 5 Nisan’da koronavirüs testinin pozitif çıktığını, annesi, kardeşi ve kendisinin koronavirüs tedavisi gördüklerini duyurmuştu. Solunum sıkıntısı nedeniyle 12 Nisan’da hastaneye yatırılan Öz, 17 Nisan’da yoğun bakıma alınmıştı. Mısra Öz’ün yoğun bakıma kaldırılmasıyla pek çok kişi Mısra Öz yerine, onun adına adalet arayışını sürdürmeye devam etti. Mısra Öz adına adalet arayanlar arasında İlyas Salman, Genco Erkal, Emrah Bülent Parlak, Armağan Çağlayan, Kemal Kılıçdaroğlu, Zeydan Karalar, Garo Paylan ile daha birçok isim yer aldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.