Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yarı final heyecanı başladı: Chelsea, İspanya deplasmanından avantajlı döndü

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yarı final ilk karşılaşmaları, dün gece (28 Nisan) oynanan Real Madrid-Chelsea maçı ile başladı. İspanya’daki karşılaşmanın henüz ilk dakikalarında öne geçen Chelsea, mücadelenin geri kalan bölümünde skor üstünlüğünü koruyamadı ve sahadan 1-1’lik eşitlikle ayrıldı. Finale yükselecek takımı, 5 Mayıs Çarşamba günü İngiltere’de oynanacak karşılaşma belirleyecek.

Maçın skorunu, ilk yarıda atılan goller belirledi

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final eşleşmesinin ilk ayağında, turnuvayı 13 kez kazanma başarısı gösteren Real Madrid, dün akşam (27 Nisan) Chelsea‘yi konuk etti. Santiago Bernabau Stadı’nın tadilatta olması sebebiyle eflatun-beyazlıların rezerv takımı Real Madrid Castilla’nın Alfredo di Stefano Stadı’nda oynanan karşılaşmaya hızlı başlayan ekip Chelsea oldu. İngiliz ekibi, maçın ilk dakikalarında oyunu rakip yarı sahasına yıkmayı başardı ve ilk tehlikeli pozisyonunu 10. dakikada buldu. Mason Mount’un ceza sahası içerisine ortaladığı topu Christian Pulisic, müsait pozisyondaki Timo Werner’e gönderdi. Ancak Real Madrid’in Belçikalı kalecisi Thibaut Courtois, Werner’in yakın mesafeden yaptığı şutu ayağı ile kurtarmayı başardı. Thomas Tuchel’in öğrencileri maçın ilk düdüğünden itibaren aradığı golü, dakikalar 14’ü gösterdiğinde Pulisic’in ayağından buldu.

İlk 18 dakikalık bölümde rakip kaleye isabetli şut bile çekemeyen ev sahibi Real Madrid, ilk net gol pozisyonuna 23. dakikada Karim Benzema ile girdi. Benzema’nın ceza sahasına girmeden çektiği şut, direğe çarparak dışarı çıktı. Ancak Fransız yıldız, bu şansızlığını dakikalar 28’i gösterdiğinde attığı harika vole golüyle kırdı ve skora 1-1’lik eşitliği getirdi. Benzema, böylece Real Madrid forması ile çıktığı son 14 maçta 13. golünü atmış oldu. İlk yarının kalan bölümünde iki ekip, oyunun temposunu düşürdü ve soyunma odasına 1-1 ile gitti. 

Chelsea, rövanş öncesi avantajı kaptı

Beraberlikle tamamlanan ilk 45 dakikanın ardından sahaya çıkan iki ekip, ikinci yarının tamamında kontrollü bir futbol anlayışını tercih etti. Kalesinde ikinci golü görmesi halinde rövanş maçında yaşayabileceği sorunları iyi bilen Real Madrid, Chelsea kalesine hücum etmek yerine topun kendisinde kalması için uğraştı. Real Madrid maçı öncesi Şampiyonlar Ligi’nde çıktıkları 10 karşılaşmada sadece üç gol yiyen deplasman ekibi ise kalesini ikinci yarıda başarı ile korumayı başardı ve İspanya deplasmanından 1-1’lik skor ile döndü.

Öte yandan Chelsea Teknik Direktörü Thomas Tuchel, Real Madrid’e karşı yenilmezlik serisini sürdürdü. Alman teknik direktör, bugüne kadar eflatun-beyazlılara karşı çıktığı beş karşılaşmada bir galibiyet ve dört beraberlik ile sahadan ayrıldı.

Rövanş karşılaşması, 5 Mayıs Çarşamba günü İngiltere’de oynanacak.

Karim Benzema, UEFA Şampiyonlar Ligi tarihinde en çok gol atan oyuncular sıralamasında Real Madrid’in eski futbolcusu Raul Gonzalez’i yakalayarak 71 golle dördüncü sıraya yükseldi.

Christian Pulisic, Real Madrid’e attığı gol ile birlikte UEFA Şampiyonlar Ligi yarı finalinde gol atan ilk ABD’li futbolcu oldu.

Chelsea’nin Fransız orta sahası N’Golo Kante, Chelsea-Real Madrid karşılaşmasında maçın oyuncusu seçildi.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yarı final ilk maçları, bu gece (28 Nisan) Türkiye saati ile 22.00’de oynanacak Paris Saint-Germain-Manchester City karşılaşması ile sona erecek. Karşılaşma hakkındaki son bilgilere, bu bağlantıyı kullanarak ulaşabilirsiniz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.