Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gazeteci Levent Gültekin’e saldırı davasında tutuklu yargılanan iki kişi hakkında tahliye kararı verildi – Avukat Çağrı Çetin: “Sanıkları azmettiren karanlığın aydınlanması için mücadeleye devam edeceğiz”

Gazeteci Levent Gültekin’in bir programa katılmak için gittiği Halk TV Bakırköy Stüdyosu önünde saldırıya uğramasıyla ilgili tutuklu yargılanan iki kişinin tahliye edilmesine karar verildi. Gültekin’in avukatı Çağrı Çetin, karar hakkında Medyascope’a konuştu. Çetin, “Tahliye kararına şaşırmadık, bekliyorduk. Sanıkları azmettiren karanlığın aydınlanması için mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Duruşmadan tutanağa yansıyanlar

Bakırköy 47. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada sanık Ö.D., Levent Gültekin’i tanımadığını söyledi. Tutanağa yansıyan beyanında, yüksek sesle konuşmaları üzerine Gültekin’in kendilerine “Bağırmadan konuşun” dediğini, bu sözlere tepki gösterdiğini ve Gültekin üzerine gelince de kendisine saldıracağını düşünerek koruma maksatlı omzuna yumruk attığını öne sürdü.

Sanık M.E.Ç. de diğer sanığın beyanlarını tekrarladı ve Gültekin’e vurmadığını, olaya dair haberler çıkınca yaşananları anlatmak için polise gittiklerini belirtti. İki sanık da hapishanede karantinada tutulduklarını dile getirerek beraatlarını talep etti.

Sanıkların avukatlarından Atilla Recephan Diler, salgın nedeni ile herkesin maske taktığını belirterek Gültekin’in beyanlarının hayatın olağan akışına uygun olmadığını ileri sürdü. Diler, 42 gündür tutuklu bulunan sanıklardan M.E.Ç.’nin üniversite öğrencisi olduğunu ve sınavlara giremediğini, Ö.D.’nin ise ailesinin geçim sıkıntısı yaşadığını, kaçma şüpheleri bulunmadığını söyledi. Avukat Diler, Levent Gültekin’in doktor raporuna da itiraz etti. Diler’in ardından sanıklar adına dört avukat daha söz aldı.

Gültekin’in avukatı Gamze Nur Çakmakçı ise doktor raporuna dair beyanları kabul etmediklerini söyledi. Çakmakçı, saldırının planlı olduğunu, sosyal medyadaki bir paylaşımın ardından müvekkilinin hedef gösterildiğini ve sanık savunmalarının kurgulanmış olduğunu savundu.

“Yaşanan olayı gerçek şekilde, azmettirenleri de anlatmış olsalardı sanıklar hakkında şikayetimizden vazgeçecektik” diyen Çakmakçı sanıkların tutukluluk halinin devamını talep etti.

Savcı tarafından sanıkların, tutuklulukta geçirdikleri süre, suçun mahiyeti, toplanan delillerin durumu ve salgın hususları dikkate alınarak tahliyelerini istedi.

Mahkeme iki sanığın tahliyesine, gelecek duruşmanın ise 28 Eylül 2021’de yapılmasına karar verdi.

Gazeteci Levent Gültekin’in avukatı Çağrı Çetin, tahliye kararını Medyascope’a şöyle değerlendirdi:

“Bir siyasi parti genel başkan yardımcısının müvekkilimizi hedef gösteren Twitter paylaşımından sonra bu organize saldırı gerçekleşti. Failler hâlâ bulunamadı. Yargılanan sanıklar da yakalanmadı, kendileri teslim oldu. Tahliye kararına şaşırmadık, bekliyorduk. Sanıkları azmettiren karanlığın aydınlanması için mücadeleye devam edeceğiz.”

Ne olmuştu?

Gazeteci Levent Gültekin, 8 Mart’ta bir programa katılmak için gittiği Halk TV Bakırköy Stüdyosu önünde 20-25 kişilik bir grubun saldırısına uğramıştı. Saldırının ardından teslim olan üç kişiden ikisi tutuklanmış, bir kişi ise 18 yaşın altında olduğu için adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Tutuklu iki kişi, kemik kırığına sebep olacak şekilde kasten yaralama suçunun iştirak halinde işlendiği iddiasıyla yargılanıyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.